21. 10. 2020.
Drvna industrija zanimljiva za arapsko tržište

Drvna industrija zanimljiva za arapsko tržište

Drvna industrija zanimljiva za arapsko tržište

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/ Zoran Milićević razgovarao je danas sa načelnikom opštine Čelinac Momčilom Zeljkovićem o privrednim i investicionim potencijalima ove lokalne zajednice i mogućnostima plasmana proizvoda na arapsko tržište.

Milićević je istakao da su Emirati trenutno jedno od moćnijih svjetskih tržišta i da postoji mogućnost uvoza određenog asortimana proizvoda iz opštine Čelinac.

“U velikoj konkurenciji svjetskih brendova i dalje je velika zainteresovanost arapskih investitora za proizvode iz BiH. Namještaj kao finalni proizvod i drvo kao sirovina su posebno zanimljivi, kao i proizvodnja zdrave hrane”, naglasio je Milićević i dodao da se dio proizvoda drvne industrije iz BiH izvozi u UAE.

On kaže da je neophodno omogućiti proizvođačima iz Čelinca da učestvuju na velikim sajmovima u UAE, gdje će predstaviti svoju ponudu i u neposrednom kontaktu sa investitorima lakše plasirati vlastite proizvode. Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da su Emirati interesantno tržište za izvoz, naročito u oblasti građevinastva, prehrambene i drvne industrije.

“Osim kvantiteta neophodno je obezbijediti i vrhunski kvalitet proizvoda, kako bi bili konkurentni na svjetskom tržištu. U tom pogledu našu šansu vidim u razvijenoj drvnoj industriji”, poručio je Zeljković.

On je najavio mogućnost dolaska potencijalnih arapskih investitora iz oblasti proizvodnje pilećeg mesa u opštinu Čelinac u narednom periodu. Ambasador BiH u UAE Zoran Milićević i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković obišli su pogone i izložbene salone preduzeća “Metalnova” i preduzeće “Fačo”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender