22. 10. 2020.
Livno: Pokušaj otmice djeteta

Livno: Pokušaj otmice djeteta

Livno: Pokušaj otmice djeteta

Portparol MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak izjavio je u utorak da su pripadnici PP Livno 23. oktobra oko 13 sati zaprimili dojavu o pokušaju otmice djeteta od strane nepoznate osobe u Ulici Gabrijela Jurkića u Livnu, na parking prostoru ispred Zelene tržnice.

Govoreći o načinu na koji je pokušana otmica, Vrdoljak je kazao kako je jedna osoba u datom momentu izašla iz parkiranog motornog vozila nepoznate marke te uhvatila dijete za ruku i pokušala ga uvući u vozilo, ali da se dijete uspjelo istrgnuti i pobjeći. S ovim događajem je odmah upoznata i PU Livno čiji su pripadnici izašli na mjesto događaja te obavili razgovore s određenim osobama.

Tokom jučerašnjeg dana razgovor je, u prisustvu roditelja, obavljen i s maloljetnom osobom.

Vrdoljak je dodao kako će se daljnjim radom rasvijetlit ovaj događaj te da će javnost o svim daljnjim postupcima policije biti na vrijeme upoznata.

– Opreza nikad dosta, a roditeljima savjet da obrate pažnju kada im djeca borave vani – kazao je portparol MUP-a HBŽ-a, naglasivši kako su policijski službenici dobili upute da više obilaze mjesta gdje se djeca okupljaju, kao što su škole, igrališta i sl.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender