26. 10. 2020.
Odbjegli ubica krio se u FBi

Odbjegli ubica krio se u FBi

Odbjegli ubica krio se u FBi

Branislav Sekulović (54), koji je osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, te nakon devetogodišnjeg skrivanja uhapšen na graničnom prelazu Brod, kupio je pasoš od kriminalne grupe koja je zbog organizovane krađe identiteta bh. građana ljetos pala u akciji “Kruna”.

Rekao je to izvor “Nezavisnih” blizak policiji, koji je ujedno potvrdio da je Sekulović imao lažni pasoš na ime Mario Trivan (48), s tim što čovjek pod tim imenom i prezimenom zaista postoji, ali je, ni kriv ni dužan, postao kolateralna šteta.

“Pretpostavlja se da je Sekulović neko vrijeme boravio u FBiH, ali koliko dugo, još se provjerava. Operativni podaci kojima raspolažemo govore da on tokom bjekstva nije mirovao. Naime, saznali smo da ima firmu u Rusiji”, pojašnjava naš izvor upućen u istragu. Iz Granične policije (GP) BiH potvrđeno nam je da je Sekulović lociran na međunarodnom graničnom prelazu Brod u subotu u 13.30, i to u autobusu koji saobraća na relaciji  Konjic – Zagreb.

“Imao je bh. pasoš na ime M.T. Uvidom u elektronsku razmjenu podataka između policijskih tijela i tužilaštava BiH utvrđeno je da pasoš M.T. potražuje MUP RS, te da se u slučaju pronalaska osobe hitno obavijesti Jedinica za organizovani kriminalitet MUP-a RS”, kazala je Sanela Dujković, portparol GP BiH. Pravosuđe Srbije traga za Sekulovićem od septembra 2007. godine zbog ubistva Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića.

Na teret mu je stavljeno da je kao vlasnik firme “S kompanija” ušao u poslovne aranžmane s njima, a nakon što ih je prevario, namamio ih je u kancelariju i ubio. Oni su dovođeni u vezu s beogradskim podzemljem, a Sekuloviću se poslije ubistva sve dosad gubio trag. Identitet Trivana, koji je navodno porijeklom iz Gradiške, a boravi u Australiji, ukraden je 2013. godine.

Za krađu identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Kod Sekulovića je pronađeno oko 7.000 KM, a iz lažnog pasoša je vidljivo da je u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji. Sekulović je predat Tužilaštvu BiH, koje je od Suda BiH zatražilo da mu se odredi pritvor.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogao počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender