27. 10. 2020.
IRB: Počeo prijem zahtjeva za kredite za samce i bračne parove

IRB: Počeo prijem zahtjeva za kredite za samce i bračne parove

IRB smanjila kamatne stope za preduzetnike i uvela nove pogodnosti

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske je, u odnosu na prošlu godinu, smanjila kamatne stope na kredite za mlade preduzetnike, skraćene su procedure za kredite iznad 500.000 KM, te uveden niz pogodnosti za preduzetnike, privrednike i poljoprivrednike u Srpskoj, rekao je danas u Trebinju rukovodilac Odjeljenja za marketing u IRB-u Igor Bajić.

Na sastanku pod nazivom “Info-dan” Gajić je istakao da dodatno umanjenje kamatnih stopa mogu koristiti mladi preduzetnici, vlasnici radnji ili preduzeća starosti do 30 godina, navodeći da je jedna od novina i što su uslovi kreditiranja jednaki na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

“Postoji set kreditnih linija prilagođenih za manje preduzetnike u iznosu do 50.000 KM, a postoje i krediti namijenjeni većim firmama – do pet miliona maraka”, rekao je Bajić, navodeći da su kamatne stope od 3,5 do 4,7 odsto.

On je podsjetio da je IRB od 2008. godine, od kada je prusutna na području Hercegovine, u ovoj regiji odobrila 70 miliona KM za 780 projekata, od čega najviše u Trebinju, 35 miliona KM za 330 projekata, uglavnom za privredu i stambene kredite.

Trebinjac Ilija Stanković, korisnik IRB-ovog kredita, kaže da je zadovoljan uslovima i plasmanom sredstava, te ističe da bi bio srećan da dobije još sredstava kako bi proširio farmu i nabavio dodatnu mehanizaciju.

Cilj sastanka u Trebinju je i prikupljanje informacija sa terena koje bi pomogle u prilagođavanju uslova IRB Republike Srpske potrebama tržišta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender