27. 10. 2020.
Srpski i ruski bezbjednjaci jačaju saradnju

Srpski i ruski bezbjednjaci jačaju saradnju

Srpski i ruski bezbjednjaci jačaju saradnju

Visoki ruski bezbjednosni zvaničnik Nikolaj Patrušev predložio je da sljedeće godine bude potpisan memorandum o uzajamnom razumijevanju Savjeta bezbjednosti Rusije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da bi se uspostavila redovna komunikacija bezbjednosnih službi dvije zemlje.

On je, na sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i odbrane Zoranom Đorđevićem, kao i rukovodstvima službi bezbjednosti i policije Srbije, istakao da takav akt ne bi imao pravno obavezujući karakter niti status međunarodnog ugovora, ali bi stvorio formalno neophodne uslove za redovne konsultacije od obostranog interesa.

“Radi uvođenja reda u naše kontakte predlažem revitalizaciju rada na memorandumu o uzajamnom razumijevanju Savjeta bezbjednosti Rusije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije”, rekao je Patrušev na početku sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Imamo tipski nacrt takvog dokumenta, koji imamo sa najpovjerljivijim partnerima. Ja se nadam da ćemo uspjeti i sa vama da usaglasimo takav nacrt i da ga potpišemo sljedeće godine, na marginama međunarodne konferencije o bezbjednosti, rekao je Petrušev.

On nije precizirao kada će takva konferencija biti održana, objašnjavajući da će Rusija da je organizuje, ali da se još ne zna kada će i gdje biti, mada je sigurno da će Srbija biti pozvana da učestvuje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender