20. 10. 2020.
Dva snažna zemljotresa pogodila centralnu Italiju

Dva snažna zemljotresa pogodila centralnu Italiju

Dva snažna zemljotresa pogodila centralnu Italiju

Zemljotresi jačine 6 i 5,4 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su centralnu Italiju, a potres se osjetio i u Rimu, javili su italijanski mediji.

Drugi zemljotres od šest stepeni po Rihteru pogodio je centar Italije dva sata poslije prvog u oblasti Marke.

Najmanje dvije osobe su povrijeđene u novom, jačem, potresu. Mnoge kuće su se takođe srušile u planinskom mjestu Usita, izjavio je lokalni gradonačelnik, prenosi AFP.

Zemljotresi su se dogodili na oko 70 kilometara udaljenosti od Amatričea koji je u potpunosti razoren u potresu koji se dogodio u avgustu i u kojem je život izgubilo skoro 300 ljudi. Poslije potresa došlo je do nestanka struje, a zatvoreni su i glavni putni pravci, navodi agencija Asošiejted pres.

Uspaničeni građani istrčali su na ulice, dva mjeseca poslije razornog zemljotresa u italijanskom gradiću Amatriče u kojem je poginulo skoro 300 ljudi.

“Dobijamo pojedinačne izveštaje da je na nekim zgradama pričinjena materijalna šteta, čak i da su se dijelovi zgrada srušili, ali nemamo informacijama o ljudskim žrtvama”, rekao je portparol italijanske civilne zaštite.

Gradonačelnik Kastela Santanđelo sul Nera, malog mjesta u centralnoj Italiji, rekao je da su se neke zgrade srušile, ali da još nema informacija o povrijeđenima.

On je kazao da u gradu nema struje, da je mračno, kao i da zbog toga ne mogu potpuno da sagledaju štetu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender