11. 08. 2022.
Rakija u kesici za svaki džep dolazi nam iz Hrvatske

Rakija u kesici za svaki džep dolazi nam iz Hrvatske

Rakija u kesici za svaki džep dolazi nam iz Hrvatske

Odavno nam je poznato da postoji kafa za ponijeti poznata u inostranstvu kao “coffee to go” ali iz Hrvatske nam dolazi novi proizvod koji bi mogao da zavlada svjetskim tržištem “rakija to go” ili rakija za ponijeti.

“Rakija to go” je punjena u maloj, čvrstoj, hermetički zatvorenoj ambalaži, a u nju stane 0.2 decilitra. Prije svega funkcioniše kao suvenir ali kao i svaka rakija dobra je za ugrijati se u hladnim danima koji su pred nama.

Glavni krivac za ovo pakovanje rakije je Zlatan Rebec, inženjer građevine koji je, kako kaže, na vrijeme shvatio da treba da napusti građevinu. Bilo je to 2008. godine, da bi godinu kasnije kupio mašine za pakovanje i izradu vlažnih maramica.

Budući da se bavi proizvodnjom vlažnih maramica i da se tu uglavnom radi o ljetnom asortimanu, valjalo je mašine nekako zaposliti i zimi. Pala mu je na pamet rakija – jer je domaće hrvatsko, jer je prepoznatljivo i jer tu ima potencijala da ga i strano tržište prepozna.

rakija

Jebenica – muškarce hrabri, žene opušta

Dobro je znati da je više vrsta rakije to go. Tu je ona od šljive, od višnje, viljamovka, borovnica, ali i majmunovača od medice i banane te jebenica!

Jebenica je liker od borovnice, brend Igora Magdića, ona koja, kako to sugeriše pakovanje, »muškarce hrabri, žene opušta«. Rebec ponajprije hvali višnju, a na pitanje koja bolje prolazi na tržištu, majmunovača ili jebenica, priznaje – bolja je jebenica!

Jedno je sigurno, konzumiranje ove rakije ima svoje prednosti ali imane, kako nazdraviti sa kesicom jedno je od pitanja koje muči ljubitelje rakije.

Čokančići, pljoske, unuci, i druga mala pakovanja “vatrene vode” dobili su konkurenciju.

Dođu tako i ta vremena kada sa društvom naručite turu rakije iz kesice, a onda dođu i vremena mamurluka koji nakon ove vatrene vode mora da je paklen.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender