25. 10. 2020.
Vučić: Srbija ne može da ćuti na povampirenje ustaštva

Vučić: Srbija ne može da ćuti na povampirenje ustaštva

U blizini Vučićeve kuće pronađeno oružje, srpski premijer sklonjen na sigurnu lokaciju!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da se oružje pronađeno u blizini porodične kuće premijera Vučića nalazilo na idealnom mjestu za napadača, tako da bi on mogao da iskoristi oružje, a zatim pobjegne.

Zolja je ručni bacač raketa koja služi za uništenje oklopnih vozila ili blindiranih automobila. Veoma je zabrinjavajuće što se nalazi baš na skretanju gdje vozilo premijera ulazi u ulicu i mora da uspori na gotovo 10 na sat, na minimalnu brzinu”, naveo je ministar.

Rekao je da su mu iz vojske i policije rekli da je to idealna udaljenost – samo 50 metara udaljenosti za upotrebu naoružanja koje se nalazilo skriveno nešto dublje u šumi.

“To je idealno mjesto za počinioca koji bi izvršio krivično djelo i nestao”, rekao je Stefanović.

Ističe da je oružje pronađeno po dojavi nekog od građana koji je obavijestio policiju da se nešto sumnjivo tamo nalazi, i policija je reagovala.

Stefanović je rekao da se premijer nalazi na bezbjednoj lokaciji, kao i da će od bezbjednosnih službi tražiti da izađu sa informacijama. Ako to ne mogu da urade, treba da se povuku, rekao je Stefanović.

“Rekao sam premijeru, ja sam spreman da se povučem u svakom trenutku, moje mjesto bar nije upitno, mogu sutra ujutru da odem sa funkcije, ali nije to bitno – bitna je suština”, rekao je Stefanović dodavši da premijer nikada nije želio da govori o svojoj bezbjednosti, već se bavi ekonomijom, kako da poveća plate i penzije.

“On uživa fizičku zaštitu ljudi, ali to nije dovoljno – u ovakvoj situaciji morate imati obavještajnu zaštitu”, rekao je ministar.

Zatražio je od nadležnih bezbjednosnih službi “da izađu sa informacijama da vidimo šta je to što se dešava, da vidimo šta je to što znamo”.

Policija će i bez tih informacija raditi koliko je u njenoj moći, ali to, kaže, nije dovoljno ako nemaju dovoljno informacija od bezbjednosnih službi.

“Ako to ne mogu, nisu kadri da to urade, treba svi da se povuku” poručio je Stefanović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender