23. 10. 2020.
Istraživanje “Ipsosa”: Radojičić u prednosti u trci za gradonačelnika Banjaluke

Istraživanje “Ipsosa”: Radojičić u prednosti u trci za gradonačelnika Banjaluke

Radojičić: Dobar rezultat na izborima je ogromna obaveza

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je na lokalnim izborima SNSD sam ili sa koalicionim partnerima osvojio dvije trećine načelničkih mjesta u Republici Srpskoj i 202.000 glasova za odborničke liste, što je najveći rezultat ikada i predstavlja ogromnu obavezu.

On je novinarima nakon sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa novoizabranim gradonačelnicima, načelnicima i odbornicima iz te stranke, rekao da u Banjaluci sve pripreme za preuzimanje novog mandata teku uredno i da u sedmici koja dolazi očekuje sertifikate Centralne izborne komisije.

“Koalicioni sporazum je postignut. Očekujemo da ga opštinski odbor DNS-a sutra još potvrdi, SNSD, SP, Ujedinjena Srpska i pripadnik nacionalnih manjina su ga potvrdili i u četvrtak ili petak mogli bi imati potpis koalicionog sporazuma o vršenju lokalne vlasti u naredne četiri godine”, naveo je Radojičić.

On je rekao da su u ranoj fazi pripreme komunalnih planova za sljedeću godinu, kao i pripreme budžeta i drugih lokalnih pitanja koja su od razvojnog značaja.

“Sve ide po planu, sa koalicionim partnerima imamo konstruktivne razgovore, 90 odsto mjesta u javnim preduzećima već je podijeljeno. Mi u SNSD-u još nismo završili sa unutarstranačkim predlaganjima, ali sve ostalo je već dogovoreno”, istakao je Radojičić.

Radojičić je dodao da gradski SNSD treba da potvrdi imenovanja, dok su DNS-ova imena već poznata, kao i kod Socijalista i Ujedinjene Srpske.

On je komentarišući mogućnost prelaska domova zdravlja na trezorski način poslovanja, rekao da ne očekuje da će doći do promjene finansiranja, jer Fond zdravstvenog osiguranja i dalje ima svoju ulogu u finansiranju primarne zdravstvene zaštite.

“Grad mora ispunjavati svoju ulogu. I u predizbornoj kampanji govorio sam o tome da se mreža koja uključuje raspored porodičnih ambulanti mora analizirati. Primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna građanima što bliže, pogotovo na teritoriji grada Banjaluke koja je jako velika, ali ukoliko se u neku porodičnu ambulantu prijavilo samo sto pacijenata, nema ekonomske opravdanosti da ona opstane”, pojasnio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, tamo gdje ne ispunjavaju uslove ni teritorijalno niti po broju pacijenata, biće nužna racionalizacija mreže, ali to neće izazvati bilo kakve dramatične posljedice po građane.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender