24. 10. 2020.
Doboj: Šest godina zatvora za baku zbog ubistva dvije bebe

Doboj: Šest godina zatvora za baku zbog ubistva dvije bebe

Doboj: Šest godina zatvora za baku zbog ubistva dvije bebe

Vojkana Bogojević (53) iz Trnjana, osuđena je na šest godina zatvora zbog ubistva dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja Bogojević (26), saznaje ATV.

Presuda pred Okružnim sudom Doboj je donesena devet mjeseci nakon što je Bogojevićeva uhapšena.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice ranije je za obljubu nad nemoćnim licem na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne od tri bebe koje je ona rodila.

Za isto krivično djelo na kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđeni su Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče, i Vid Janković iz Dugog Polja, kod Modriče, koji su prihvatili sporazum o priznanju krivice.

Svi oni su godinama imali seksualne odnose sa Vojkaninom kćerkom Sanjom, koja je u periodu od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, dvije je ubila Vojkana i njihova tijela su pronađena na njivi u blizini kuće Bogojevića, a jednoj je presudila mentalno zaostala djevojka, ali tijelo treće bebe nije nađeno.

Identitet oca druge bebe ostao je nepoznat javnosti, ali je, prema nezvaničnim informacijama, DNK nalaz pokazao srodničku vezu potencijalnog oca bebe sa majkom, odnosno Sanjom.

Vojkana i Rade Bogojević, te Žarko Cvijetić i Vid Janković uhapšeni su 25. januara, suđenje im je počelo 16. juna, a odlukom postupajućeg sudije javnost je isključena tokom cijelog postupka.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender