29. 10. 2020.
Mektić: Prije Dodika trebaju biti procesuirani Izetbegović i Čović

Mektić: Prije Dodika trebaju biti procesuirani Izetbegović i Čović

Mektić: U kontaktu smo sa kolegama iz Srbije zbog pronađenog oružja

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bh. službe imale komunikaciju sa bezbjednosnim agencijama iz Srbije povodom pronađenog naoružanja nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

“Mogu da potvrdim da smo imali komunikaciju za bezbjednosnim agencijama iz Srbije povodom dešavanja oko premijera Vučića… Imamo njihove zahtjeve u smislu određene pomoći, rasveijtljavanju činjenica. Sa naše strane ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo kolegama iz Srbije povodom ovog slučaja”, rekao je Mektić za N1.

Na pitanje da li su u toku provjere u BiH, Mektić odgovara: “Ne bih mogao konkretnije i više da kažem u ovom momentu. Postoje određeni zahtjevi, uključićemo sve kapacitete da pomognemo kolegama iz sigurnosnih agencija u Srbiji”.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci sa oružjem.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da su pronađeni raketni bacač “zolja”, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Stefanović je rekao da je istragom do sada utvrđeno da dio naoružanja potiče sa ratišta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender