27. 10. 2020.
Stefanović: “Zolja” pronađena kod Vučićeve kuće stigla iz Doboja

Stefanović: “Zolja” pronađena kod Vučićeve kuće stigla iz Doboja

Stefanović: “Zolja” pronađena kod Vučićeve kuće stigla iz Doboja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je završeno vještačenje i da na oružju pronađenom u blizini porodične kuće premijera Vučića postoje DNK tragovi najmanje tri lica, javlja izvještač RTS-a. Otkriveno je i da je “zolja” proizvedena na području bivše Jugoslavije, a da je u Jajince dospjela iz Doboja. Istraga se nastavlja.

Stefanović je na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da je riječ o takozvanim miješanim DNK tragovima.

Odgovarajući na pitanje poslanice Nove Srbije Dubravke Filipovski, ministar je rekao da je vještačenje pokazalo da postoje tragovi tri lica na ručnom bacaču, ručnim bombama i na municiji.

Objasnio je da su tragovi jedni preko drugih i dodao da je u tom slučaju veoma teško utvrditi ko je donio oružje, jer je teško izolovati jedan DNK uzorak i koristiti ga za upoređivanje.

“Ono što može da se uradi je da se upotrebom drugih istražnih metoda dođe do uzorka koji može da se poredi”, rekao je Stefanović i dodao da će, ako se dođe do tog uzorka, on biti upoređen sa onim koji je pronađen na oružju.

Kako je rekao, istraga se intenzivno nastavlja. Otkriveno je da je “zolja” proizvedena u jednoj od fabrika namjenske industrije na prostoru bivše Jugoslavije i da je dospjela u Doboj, pa potom u Jajince.

Ministar je naveo da je malo vjerovatno da je oružje slučajno doneseno u šumu da bi se tu odložilo, da postoji nekoliko scenarija o tome šta se desilo i ponovio da se istraga nastavlja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender