23. 10. 2020.
Tojota obustavila prodaju Priusa

Tojota obustavila prodaju Priusa

Tojota obustavila prodaju Priusa

Tojota je prodavcima u Sjedninejim Državama naložila da privremeno prekinu isporuke modela Prius hibrid dok se ne otkloni problem sa parkirnom kočnicom na ovom automobilu.

Četvrta generacija najprodavanijeg hibridnog automobila na svijetu baš nema sreće.

Najprijie je novi dizajn Priusa izazvao dosta kontroverzi, da bi se model na tržištu pojavio u vrijeme kada su cijene nafte drastično pala, zbog čega je u SAD, gdje je ovaj automobil veoma popularan, smanjena tražnja za hibridnim vozilima.

Najnoviji maler odnosi se na trenutni prekid prodaje zbog parkirne kočnice, ali i povlačenje 91.585 već isporučenih vozila, koliko će ih biti podvrgnuto vanrednom servisu radi otklanjanja nedostatka.

Kako se navodi u saopštenju Nacionalne agencije za bezbjednost saobraćaja (NHTSA), parkirna kočnica (kod Priusa se aktivira nožnom komandom), može otkazati usljed otkačinjanja saje.

Tojota je ovaj problem prvi put uočila još u maju 2016, kada je na to skrenuo pažnju jedan prodavac u Sjedinjenim Državama. Od tada, do danas, zabilježeno je najmanje 67 otkazivanja sajle, ali na sreću ni u jednom slučaju nije bilo povrijeđenih.

Problem se odnosi samo na standardni Prius hibrid, a ne i na Plug-in model. Oko 19.500 automobila od ukupnog kontigenta koji se povlači nalazi se u salonima prodavaca i neće biti isporučeni kupcima dok se problem sa kočnicom ne otkloni.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender