29. 10. 2020.
Tragedija u Banjaluci, porodica i komšije u nevjerici

Tragedija u Banjaluci, porodica i komšije u nevjerici

Tragedija u Banjaluci, porodica i komšije u nevjerici

Tragedija u mjestu Gradina kod Banjaluke. Rade Golemović nožem je ubio suprugu Branku i devetnaestogodišnjeg sina Božidara, izašao ispred kuće gdje se raznio bombom. Detonacija je razbudila selo, ali su tijela pronađena nešto kasnije.

Radetovo tijelo otkrio je električar koji je u selu popisivao struju. Na lice mjesta ubrzo su došli policija i forenzičari.

Novinarskim ekipama policija je zabranila prilazak kući Radeta Golemovića. Sa ovog mjesta, udaljenog nekih dvjesto metara dalje nisu mogle ni okupljene komšije koje su prepričavale tragični događaj.

Porodica i komšije su u nevjerici. Kruže priče da je ispred kuće policiju dočekao stravičan prizor i da su Golemoviću razneseni dijelovi tijela. Komšija Branko Dobraš kaže da je Rade bio dobar čovjek i da ne može da vjeruje šta se desilo. Još juče su, kaže, on i žena svratili do njega. Na kratko su popili po čašicu rakije, a Rade mu je, kaže komšija, donio cveklu za salatu. Kaže da se sa suprugom nikada nije svađao.

“Jeste li čuli jesu li imali nekih razmirica međusobnih? – Nikada. Oni često nama dođu, često su dolazili. Ja sam volio kad oni dođu. Ja njemu govorio: “Rade, ti si meni kao rođeni brat. Ja tebe volim što si ti stabilna ličnost.” To sam mu uvijek govorio, da je stabilna ličnost. Nikad nisam pretpostavio da bi nešto iz toga moglo da se desi”, rekao je komšija Branko Dobraš.

Šokirana rodbina okupila su pored kuće. Ne žele pred kameru. Samo kažu da su Golemovići bili normalna porodica. Rade je kao električar radio u jednoj banci i uskoro je trebao u penziju. Sin je bio četvrti razred srednje elektrotehničke škole.

“Poznajem ga, bio je tu, dolazio kod mojih – kod babe i djeda, kao finog i smirenog čovjeka. Iznenađen sam tim događajem, ne znam šta bih više rekao”, rekao je komšija Mario Mihić.

Forenzičari su radili čitavo popodne. Na uviđaju je bio i dežurni tužilac zajedno sa pripadnicima kriminalističke policije. Naložena je obdukcija tijela.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender