20. 10. 2020.
Zašto žene vole muškarce s bradom?

Zašto žene vole muškarce s bradom?

Zašto žene vole muškarce s bradom?

Nekada je muškarac sa bradom bio simbol mudrosti, a naučnici tvrde da ta činjenica važi i danas. Iako se često može čuti kako se žene žale na bradu svog izabranika jer ih bode i grebe, čini se da glatko i svježe obrijano lice jačeg pola nije prioritet kada je riječ o izgledu muškarca.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je kako žene smatraju da su muškarci koji nose bradu bolji kandidati za ozbiljnu vezu. Istraživači su ispitali 8.520 žena da rangiraju fotografije muškaraca prema fizičkoj privlačnosti i po tome misle li da su za ozbiljnu vezu ili kratku, neobaveznu avanturu.

Na fotografijama su se nalazili muškarci obrijanog lica, oni koji njeguju bradu od dva-tri dana i oni koji imaju dužu bradu. Žene su muškarce bez brade ocijenile kao manje privlačne i pripisale im ženske crte lica. Najbolje su ocijenjeni muškarci sa bradama koje žene smatraju savršenim za ozbiljne veze.

Oni s kraćom bradom, ocijenjeni su kao pogodni za kraće veze. Žene bradu povezuju s muževnošću i “socijalnom dominacijom”, objasnili su stručnjaci. “Muškarci koji imaju bradu ocijenjeni su kao stariji, muževniji, Socijalno dominantniji i agresivnijeg izgleda od uredno obrijanih muškaraca”, kažu stručnjaci.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender