22. 10. 2020.
AMS RS: Počela preventivna kampanja kontrole automobila

AMS RS: Počela preventivna kampanja kontrole automobila

AMS RS: Počela preventivna kampanja kontrole automobila

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske počeo je danas u Banjaluci preventivnu kampanju besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

Predstavnik AMS Srpske Predrag Likokura rekao je da je cilj da se vozačima da savjet šta treba da urade kako bi svoje četvorotoškaše što bolje pripremili za zimske uslove vožnje i bili što bezbjedniji u saobraćaju.

“Na automobilima provjeravamo elemente koji su ključni za vožnju u zimskim uslovima, a to je kočioni i upravljački sistem, ispravnost amortizera i rashladne i kočione tečnost, te dubinu gazećeg sloja pneumatika”, rekao je Likokur novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je prošle godine u okviru ove kampanje pregledano oko 800 vozila, te da je jedan od najvećih nedostataka bila kočiona tečnost, koja bi trebalo da se mijenja svake dvije godine.

Portparol AMS Srpske Perica Pećanac podsjetio je da su vlasnici vozila u Republici Srpskoj obavezni da od 15. novembra do 15. aprila imaju zimsku opremu.

“Zimska oprema podrazumijeva da se na vozilu nalaze sva četiri zimska pneumatika sa minimalnom dubinom gazećeg sloja od četiri milimetra, odnosno da imaju četiri ljetna pneumatika uz lance za snijeg”, rekao je Pećanac.

On je pozvao sve vozače da svoja vozila na vrijeme pripreme za vožnju pri otežanim zimskim uslovima.

Banjalučanin Boro Čapljak rekao je da je došao kako bi provjerio ispravnost vozila, ali i da bi ga pripremio za zimske uslove, zbog svoje, ali i bezbjednosti drugih ljudi.

Kampanju “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016”, koja traje do 25. novembra širom Republike Srpske, AMS Srpske i auto-moto društva sprovode u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i lokalnim zajednicama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender