31. 10. 2020.
Dodik

Dodik: Kinezi zainteresovani za investiranje u Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Kini sa predsjednikom uprave “Dongfang elektrik korporejšn” Zou Leijem razgovarao o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.

Predsjednik uprave ove kineske kompanije koja je izgradila Termoelektranu “Stanari” istakao je da postoji interesovanje da se sa Republikom Srpskom prave specijalne ekonomske zone.

Lei je dodao da će “Dongfang elektrik korporejšn”, u skladu sa planom kineske vlade o ulaganjima u inostranstvo, ponuditi Republici Srpskoj najkvalitetnija rješenja i tehnologiju, prenosi Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/.

Predsjednik Srpske prvog dana posjete Kini dao je intervju za Sečuansku RTV.

Dodik će prisustvovati i gala večeri u Sečuanu povodom 16. Međunarodnog sajma, čije je otvaranje planirano za 3. novembar.

Planirano je da Dodik sa guvernerom kineske pokrajine Sečuan Jin Lijom razgovara o partnerstvu ove pokrajine i Republike Srpske, a u Pekingu će, sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD-a i te partije, što predstavlja dodatni podsticaj dobroj saradnji kineske države i kineskih kompanija s Republikom Srpskom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u devetodnevnoj posjeti Kini, gdje će učestvovati u radu privrednog foruma i sastati se potpredsjednikom kineske vlade, koji je njegov domaćin.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender