22. 10. 2020.
Počinje “Movember”: Brkovi i borba protiv raka testisa i prostate

Počinje “Movember”: Brkovi i borba protiv raka testisa i prostate

Počinje “Movember”: Brkovi i borba protiv raka testisa i prostate

Brijanjem i skraćivanjem brkova i brade u utorak 1. novembra sa početkom od 20 časova u banjalučkom kafeu „Pause“ ozvaničiće se početak ovogodišnjeg Movembera.

Četvrti po redu „Movember“, kao i prethodnih godina, način je da se probudi svijest o bolesti raka prostate i testisa, ali i da se napravi humanitarna akcija i skupi novac za pomoć oboljelima.

Pored cilja o podizanju svijesti o zdravlju muškaraca, kao i prošle godine kada je sakupljeno 4 750 KM, ove godine neformalno udruženje građana „Superbrke“ će tokom cijelog mjeseca prikupljati novčana sredstva u takozvani „brkin fond“ i tako pomoći Vjekoslavu Ceroviću iz Doboja i Miroslavu Todoroviću iz Banjaluke koji se bore sa ovom bolešću. Ova dva mlada momka su u teškoj finansijkoj situaciji i sav iznos koji se prikupi u „brkin fond“ će biti proslijeđen njima.

„Brkin fond“ će biti na nekoliko lokacija u Banjaluci, u bazi „Superbrka“ kafeu „Pause“, u frizersko kozmetičkom studiju „Eros“, te na dvije lokacije lanca brze hrane „Facefood“.

Svi koji žele da pomognu Vjekoslavu i Miroslavu, moći će da kupe i majice sa karakterističnim logom ovogodišnjeg „Movembra“ po cijeni od 20 KM i sav iznos od prodaje majica ići će u „brkin fond“. Majice se mogu kupiti u kafeu „Pause“ ili poručiti putem instagram profila mojamaja.

Najljepši brkovi će se odabrati 30. novembra, kada će se održati završna zabava povodom Movembra gdje će biti aukcija fotografija na kojima su svi oni koji su pustili brkove tokom akcije.

RTV Kontakt je podržala ovu  akciju i muški članovi kolektiva učestvovaće u ”Movemberu”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender