30. 10. 2020.
Banja Luka: Rapisan konkurs za srednjoškolske stipendije

Banja Luka: Rapisan konkurs za srednjoškolske stipendije

Banjaluka: Objavljena lista stipendiranih učenika

Odjeljenje za društvene djelatnosti objavilo je danas, 2. novembra, rang-listu učenika srednjih škola za dodjelu stipendija Grada Banja Luka po osnovu uspjeha u školi.  U školskoj 2016/17. godini pravo na stipendiju po osnovu uspjeha u školi ostvarilo je 639 učenika.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja, na konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka učenicima srednjih škola prijavilo se ukupno 1.314 učenika, koji su konkurisali za jednu od tri vrste stipendija. Uslove propisane konkursom ispunilo je ukupno 1.249 učenika, i to: za stipendiju po osnovu uspjeha u školi – 639 učenika, za stipendiju po osnovu socijalnog statusa – 553 učenika i za stipendiju za deficitarna zanimanja – 57 učenika.

Iz gradskog budžeta ua učeničke stipendije biće izdvojeno 1.044.000 KM. Iznos učeničkih stipendija je 80 KM za socijalnu i stipendiju po uspjehu, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

Rang-lista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka (strana Odjeljenja za društvene djelatnosti) i na oglasnoj ploči u Gradskoj upravi.

Rang listu možete pogledati i ovdje.

(Frend.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender