26. 10. 2020.
Beograd: Pronađen još jedan automobil sa oružjem

Beograd: Pronađen još jedan automobil sa oružjem

Beograd: Pronađen još jedan automobil sa oružjem

Policija je sinoć u garaži na Novom Beogradu našla automobil u kome je bila veća količina oružja. Arsenal je otkriven u okviru istrage o oružju nađenom u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima.

Reč je o automobilu “reno megan”, a u njemu je nađen hekler, dva puta po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva i pištolj. Automobil je navodno ukraden u januaru.

Ove navode potvrdio je zvaničnim saopštenjem i MUP Srbije, ali se u pomenutom dokumentu ne pominje istraga o oružju nađenom u Jajincima.

Podsjećamo, prije samo tri dana u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića u koju premijer često dolazi, pronađeni su sanduci sa oružjem dovoljnim da, kako je tada rečeno, doslovno bude uništena kolona vozila. Policija je tada, po prijavi građana, pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Analizom DNK koju je naložilo tužilaštvo su, kako je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, pokazali tragove najmanje tri osobe na oružju. Premijer Vučić je povodom arsenala nađenog u Jajincima rekao da nema više saznanja od onih koji su se pojavili u medijima i dodao da “prepoznaje rukopis zolja, da je bilo toga ranije u sličnim organizacijama”.

Nakon otkrivanja oružja u Jajincima, ocijenjeno je da je bezbjednost premijera bila ugrožena i da je “sigurno bilo propusta u njegovom obezbjeđenju. Najviši državni funkcioneri otvoreno su doveli u pitanje rad srpskih obaveštajnih službi poslije pronalaska arsenala oružja u Jajincima.

Govoreći večeras o arsenalu iz Jajinaca, ministar Stefanović izjavio je da je u maloj oblasti, gdje je nađeno oružje, tokom toga dana i tokom prethodna dva, boravilo 97 bezbjednosno interesantnih osoba i naveo da premijer Vučić strahuje da je potencijalna meta možda bio njegov brat Andrej.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender