20. 10. 2020.
PDP: SNSD prepisao predizborni plan za Banjaluku

PDP: SNSD prepisao predizborni plan za Banjaluku

PDP raspušta nekoliko odbora

Određeni broj odbora Partije demokratskog progresa (PDP), otprilike njih pet ili šest, trebalo bi da budu raspušteni usljed slabijih izbornih rezultata, a konačna potvrda desiće se na sjednici Glavnog odbora stranke 13. novembra.

Ovo je juče za “Nezavisne” potvrdio Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, koji pojašnjava da cijelim procesom rukovodi radna grupa sastavljena od 10 predsjednika najboljih odbora ove partije.

“Radnom grupom rukovodi Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik. Istina je da bi jedan broj odbora trebalo da bude raspušten, što iz većih gradova, što iz opština, ali mi još ne znamo kojih. To će upravo da utvrdi radna grupa”, kaže Borenović.

Oni, naime, imaju zadatak da uđu u svaki od ovih odbora, utvrde stanje i moguće odgovornosti pojedinaca ili čitavih odbora, te predlože odgovarajuće mjere.

Borenović navodi da cijeli proces treba da bude završen najkasnije do sjednice Glavnog odbora.

“Tri su moguća rješenja i prijedlozi mjera. Jedno je raspuštanje određenog odbora i imenovanje povjerenika, drugo vanredni sabor, a treće rekonstrukcija postojećih odbora”, pojašnjava on.

Podsjećamo, na lokalnim izborima 2. oktobra PDP je zabilježio lagani rast povjerenja birača, iako se uklopio u sveopšte sivilo poražene opozicije (stranaka Saveza za promjene).

Borenović je ranije izjavio da je PDP zadovoljan sa 63.000 osvojenih glasova, ali da je analiza pokazala da je stranka u Bijeljini i Trebinju osvojila više glasova nego u Banjaluci, Doboju, Zvorniku i Prijedoru zajedno, “zbog čega će uslijediti raspuštanja i promjene u određenim odborima”.

Rekao je da je PDP u Bijeljini i Trebinju osvojio 11.723 glasa, a u Banjaluci, Doboju, Zvorniku i Prijedoru samo 11.400, iako je u Bijeljini i Trebinju registrirano 140.000 birača, a u ova četiri grada njih 400.000.

On je ranije potvrdio da je PDP najbolji rezultat ostvario u Bijeljini, osvojivši 8.300 glasova.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender