20. 10. 2020.
Rusija: NATO molio za sastanak

Rusija: NATO molio za sastanak

Rat u Srbiji i BiH izazvale SAD da bi učvrstile NATO

Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavile i učvrstile NATO kao globalnu ofanzivnu silu, rekao je Dejvid Rasel, umjetnik i tvorac mnogih holivudskih hitova, u intervjuu koji prenosi portal “Kaleidoskop”.

“Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavile i učvrstile NATO kao globalnu ofanzivnu silu. Razni oficijelni pseudoslužbeni razlozi za ove ‘intervencije’ bili su očigledno jalovo lažni, i tokom vremena na kraju i raskrinkani kao takvi”, rekao je Rasel.

Naveo je da su “ipak, kroz ovu nelegalnu i nemoralnu agresiju na Balkanu, Sjedinjene Države postigle svoj glavni cilj pozicioniranja NATO-a, tako da sada služi kao udarna vojna sila na Bliskom istoku. Trenutni cilj im je Sirija, koja je tek ozbiljno teška greška”.

Budući da je njegova supruga rodom sa prostora bivše Jugoslavije, Rasel je u intervjuu analizirao da li Holivud bivšu Jugoslaviju i Srbiju u svojim filmovima uglavnom prikazuje kao postojbinu zlikovaca.

“Kada je riječ o demonizovanju Srba, kultura SAD sebe zamišlja kao jedinu progresivnu moralnu snagu u svijetu. Svaki čovjek ili zemlja koja se protivi i odupire tom njihovom izopačenom idealu žigosana je kao neprikosnoveni neprijatelj. Radije nego da prepuste rukovođenje svoje zemlje Sjedinjenim Državama i njenim saveznicima, Srbi su odlučili da se bore i ova, po meni, opravdana i moralno ispravna akcija označila ih je trajno kao neumorne neprijatelje države. Gledajući trenutni američki histeričan istorijski cilj da Ruse i Kineze označe kao nove ‘loše momke’, mislim da će Srbi u skorije vrijeme prestati da budu glavni izbor za holivudske negativce”, rekao je Rasel.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender