25. 10. 2020.
U fokusu promovisanje vakcinisanja djece

U fokusu promovisanje vakcinisanja djece

U fokusu promovisanje vakcinisanja djece

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i novoimenovani predstavnik Unicefa za BiH Gitanjali Narajan razmotrili su danas u Sarajevu mogućnosti promocije vakcinacije djece, jer se, prema dostupnim informacijama, u BiH vakciniše nešto više od 60 odsto djece, što nije dovoljno.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da je na sastanku bili riječi o radu na projektima ranog razvoja djece.

Prema mišljenju predstavnika Unicefa, nedovoljan procenat vakcinacije djece se ne može tražiti u ekonomskim razlozima, već isključivo u nedostatku pravilne informisanosti o vakcinama, kako roditelja, tako i pojedinih zdravstvenih radnika.

“Zbog toga će Unicef u narednom periodu intenzivno raditi na promociji vakcinisanja djece u BiH, naročito među romskom populacijom, gdje je procenat vakcinisane djece zabrinjavajuće nizak”, rekla je Narajan tokom uručivanja akreditiva.

Crnadak je izrazio nadu da će tokom mandata novoimenovane predstavnice Unicefa saradnja sa relevantnim predstavnicima vlasti biti na najvećem mogućem nivou.

On je naglasio da će Ministarstvo inostranih poslova BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, pomoći koliko je to moguće realizaciju projekata Unicefa u BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender