23. 10. 2020.
Sud BiH odlučio: Radončić može na odmor u svoj apartman u Crnoj Gori

Sud BiH odlučio: Radončić može na odmor u svoj apartman u Crnoj Gori

MUP RS podnosi zahtjev za saslušanje Radončića

MUP RS zatražiće saslušanje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića u Tužilaštvu BiH u vezi sa njegovim svjedočenjem u Prištini i izjavama o ulozi koju je imala SDA pred početak rata u BiH.

Inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP-u RS Simo Tuševljak kaže da će službeni zahtjev biti podnesen vrlo brzo i da MUP prikuplja informacije u vezi sa Radončićevim svjedočenjem na suđenju narko-bosu Naseru Keljmendiju za ubistvo sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele i organizovani kriminal.

– Tužilaštvu BiH će biti dostavljena i ranija saznanja MUP-a, a Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dokumenta i dosadašnja saznanja MUP-a o ubistvu srpskog svata na Baščaršiji Nikole Gardovića – istakao je Tuševljak.

Radončić je na suđenju Keljmendiju rekao da je za ubistvo Ćele odgovorna bošnjačka državna mafija, da je likvidiran da ne bi otkrio desetak političkih ubistava te da je u javnosti postojala priča da Delalić traži milione maraka od SDA zato što je po njenom nalogu ubio Gardovića. Predsjednik Asocijacije “Stvaraoci RS” Momčilo Krajišnik smatra da je Radončićevo svjedočenje veliko iznenađenje za javnost, ali ne i za ljude koji su znali istinu koja nije mogla izaći na svjetlo dana.

Poslanik prvog saziva Narodne skupštine RS Slobodan Bijelić kaže da srpski zvaničnici znaju da je nepobitna istina da je bošnjačka državna mafija odgovorna za ubistvo Ćele, ali i za zločine prema sopstvenom narodu.

(Glassrpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender