30. 10. 2020.
Novo iz Banjalučke pivare: Napij se od ljepote

Novo iz Banjalučke pivare: Napij se od ljepote

Novo iz Banjalučke pivare: Napij se od ljepote

Banjalučka pivara sinoć je u restoranu Kazamat novinarima i gostima predstavila novu vrsti piva koje će se puniti u pogonima naše jedine domaće pivare.

Riječ je o Kaltenberg Vajsbir, vrhunskom proizvodu poznatog njemačkog brenda Kaltenberg čiji ”lager” već proizvodi pivara u Banjaluci.

U skladu sa čuvenim njemačkim zakonom o čistoći piva, koji ove godine slavi 500 godina postojanja, Kaltenberg vajsbir je pivo potpuno napravljeno od prirodnih sastojaka.

“To je nefiltrirano pšenično pivo koje sadrži dosta B12 vitamina koji se često nalazi u preparatima za ljepotu, pa mi često kažemo kada se neko napio Kaltenberg vajsbira, da se napio od ljepote”, kazao je princ Luitpold.

foto-1-1

On je takođe istakao da je kultura ispijanja piva nešto što se veoma cijeni kada se govori o Kaltenbergu, te da “Weissbierˇ” krije mnoge tajne u kojima će uživati svi oni koji vole prefinjene ukuse piva.

Ove tajne otkrio je Artem Vynogradov, koji je diplomirani somelijer piva, ali takođe i menadžer globalne prodaje u timu princa Luitpolda od Bavarske (Global Sales Manager “Koning Ludwig International”), koji je okupljenima otkrio kako se najbolje uživa u Weissbieru, tako što je na praktičnom primjeru pokazao proces ispravnog točenja i konzumiranja Weissbier piva.

foto-4

“Kaltenberg Hefe-Weissbier – jedno od naših kraljevskih bavarskih specijaliteta, proizvedeno je od posebnog kaltenberškog kvasca i različitih vrsta slada i gorkog hmelja iz Halertaua, prema tajnim porodičnim receptima njegovog Veličanstva, princa Luitpolda od Bavarske. Zbog prirodnog kvasca, ovo pivo je takođe i mutno. Njegov ukus je pitak i osvježavajući, blag i pjenušav, a ostavlja voćni ukus u vašim ustima, poput banane, dinje ili meda, koji nestaje istom brzinom kojom je i došao. Ovo pivo je veoma fino i blago, gotovo bez ikakve gorčine i aftertaste-a. Osvježava Vas i podstiče da nastavite sa njegovom konzumacijom”, zaključio je Vynogradov.

Weissbier je pivo proizvedeno gornjom fermentacijom na osnovu iskustva stečenog tokom 200 godina dugog monopola kraljevske porodice u oblasti pšeničnog piva, a ovo je još jedan korak pomoću kojeg Banjalučka pivara i dalje širi svoje uspješno poslovanje u RS,  BiH.

Ovo pivo koje ima blage voćne arome, osim što je pitko izuzetno je hranjivo i često ga piju sportisti poslije treninga i napornih vježbi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender