28. 10. 2020.
Autobombom na bivšeg člana Uprave Aluminija

Autobombom na bivšeg člana Uprave Aluminija

Autobombom na bivšeg člana Uprave Aluminija

Strahovita dvostruka eksplozija uzdrmala je juče tačno u 1.42 časa u mostarsko naselje Ilići, gdje je ispred porodične kuće broj 16 miniran plavi ford fiesta Marinka Ostojića Sušca (41), donedavnog izvršnog direktora i člana Uprave Aluminija.

Osim uništenog vozila, ispod čijeg zadnjeg dijela se aktivirala podmetnuta naprava pa je još uslijedila i eksplozija punog rezervoara, oštećena su i stakla balkona te garažna vrata, a od siline detonacije izbijena su i ulazna vrata.

Ugroženi ukućani

– Zatreslo se kao potres. Onda možete misliti kako se šokirala i u kojoj je opasnosti bila 12-godišnja kći, čiji prozor sobe gleda na dvorište. S druge strane, u kući je pored mene bila i trudna supruga koje je prije tri godine preživjela infarkt – kaže Marinko, koji je uspio sačuvati prisebnost.

O kakvoj se eksploziji radilo, svjedoči i podatak da ugroženi ukućani nisu mogli potražiti spas sve dok veliki plamen koji je zahvatio čitavo dvorište i sezao iznad kuće nisu stavili pod kontrolu i ugasili vatrogasci.

– Jednostavno se od plamena nije moglo proći do ulice. Da je kojim slučajem vatra zahvatila kuću, tko zna što bi bilo. Vjerojatno se radilo o vojnom eksplozivu, a o motivima mogu samo nagađati. Ni s kim nisam u svađi i svugdje mogu slobodno otići. Sve ovo jedino mogu povezivati s poslom, iako sam trenutačno službenik u špediciji i već mjesec dana na bolovanju. Prije neki dan sam izišao iz bolnice nakon operacije na leđima. Nisam prethodno primao nikakve prijeteće poruke ili bilo kakvu drugu vrstu upozorenja niti vidim zašto bi netko izvršio autobombaški napad zbog moje ranije dužnosti, jer nikad nekome nisam namjerno učinio nikakvo zlo – navodi otvoreno Marinko, dodajući da je sreća što nitko nije povrijeđen.

Zastrašivanje ili…

Prema svemu sudeći, već obučeni počinilac je preskočio ogradu i pod okriljem mraka podmetnuo bombu pa neprimjetno pobjegao. Policija traga za njim i motivima, kao i za mogućim svjedocima. Inače, stanovnici navode da je riječ o dobrim i neproblematičnim komšijama te da Marinkova supruga ima svoj višegodišnji biznis s kozmetikom. Po njima, ovdje se radilo o zastraživanju ili osvetničkom činu te se nadaju da će im policija pružiti zaštitu i što prije otkriti ko stoji iza napada. Računaju da je materijalna šteta od oko 20.000 KM. Istraga traje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender