30. 10. 2020.
Banja Luka: Bivši i sadašnji učenici uređuju školsko dvorište

Banja Luka: Bivši i sadašnji učenici uređuju školsko dvorište

Banja Luka: Bivši i sadašnji učenici uređuju školsko dvorište

Bivši učenici Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u banjalučkom naselju Petrićevac ovih dana zajedno sa sadašnjim učenicima i rukovodstvom škole sprovode akciju uređenja školskog dvorišta i šireg prostora oko škole.

Jedan od učesnika akcije, predsjednik humanitarne organizacije “Budi drugačiji” iz Banjaluke Draško Stanivuković rekao je Srni da u akciji učestvuje 150 mladih, te da je kupljeno 550 sadnica različitih biljaka koje učesnici akcije ovih dana sade u školskom dvorištu.

“Moji prijatelji i ja smo odlučili da našoj školi na Petrićevcu podarimo nešto što će trajati, rasti i krasiti našu školu i naselje. U akciji smo animirali i osnovnoškolce, a svaki razred zasadio je svoje drvo u znak sjećanja na svoje odrastanje i period osnovnog obrazovanja”, rekao je Stanivuković.

On je najavio da će u periodu koji slijedi učesnici akcije donirati i betonske staze, učionicu u prirodi i još mnogo toga neophodnog školi na Petrićevcu.

“Ovo je znak da u gradu postoje mladi ljudi koji su spremni na volonterski rad i sposobni da sprovedu akcije vrijedne pomena. To ćemo i u budućnosti nastaviti da činimo”, naglasio je Stanivuković.

On je zahvalio direktoru Osnovne škole “Miloš Crnjanski” Vesni Banjac koja je pružila neophodnu podršku akciji koja će trajati do utorka, 8. novembra.

Humanitarna organizacija “Budi drugačiji” zajedno sa grupom mladih aktivista iz Banjalučkog naselja Petrićevac prethodnih dana realizovala je i akciju prikupljanja pomoći za porodicu Delić čija je kuća izgorjela u požaru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender