28. 10. 2020.
Dan ljepote u organizaciji kompanije dm

Dan ljepote u organizaciji kompanije dm

Dan ljepote u organizaciji kompanije dm

Uz besplatna šminkanja i savjete vizažista, brojni posjetioci SCC-a u Sarajevu bili su u prilici testirati svoju kožu, otkriti koji im look najviše odgovara te osvojiti make up poklon pakete.

Sarajevo, 5.11.2016.  – Početak novembra već je tradicionalno rezervisan za najveći dan ljepote – dm beauty academy. Pod sloganom Ljepota kako je MI vidimo ovaj događaj vrhunac je dm look kampanje u kojoj su zajedno s poznatim bh. blogericama te poznatim make up brendovima predstavljeni novi trendovi.

Na dm beauty academy, uz besplatna šminkanja i savjete vizažista, posjetioci su imali priliku upoznati ambasadorice kampanje – blogerice, koje su otkrile nekoliko trikova za lijep izgled. Pažnju brojnih posjetilaca privukao je Skin health detector, pametni uređaj koji analizira stanje kože, dok su u dm virtuelnom kutku mogli otkriti koji dm look im najviše pristaje. Najsretniji su osvojili make up poklon pakete. Također, premijerno je predstavljeno i online izdanje dm active beauty časopisa koji na www.activebeauty.ba nudi mnoštvo zanimljivog sadržaja i korisnih savjeta o zdravlju, ljepoti i novim trendovima.

dsc_2558

 

„dm nastoji da slijedi i postavlja nove trendove, a kako smo prepoznali važnost online medija, ove godine u saradnji s partnerima smo odlučili kreirati dm look-ove s blogericama. Njih šest, svaka na svoj način, prenosile su poruku kampanje da smo svi lijepi na svoj način uprkos sitnim nedostacima. Njihove savjete i look-ove koje su kreirale upotpunili smo bogatom ponudom proizvoda u dm prodavnicama uz brojna sniženja. Uz to, na dm beauty academy, svi zainteresovani već tradicionalno mogu potražiti savjet vizažista i besplatno se našminkati. Ovaj događaj svake godine ima i svoju humanu stranu te vjerujemo da će donacija od 6.000 KM koju smo danas uručili Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Tuzli uistinu pomoći ženama koje, nažalost, vode velike bitke za svoje zdravlje.“  – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a u BiH.

Donacija uručena Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli namijenjena je obnovi prostorija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u kojima za vrijeme terapije borave pacijentice oboljele od raka genitalnih organa. Tim povodom, glavna medicinska sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Nermina Grabić se zahvalila dm-u na doniranim sredstvima. Ženama koje su trenutno smještene na Klinici dm je zajedno s partnerima pripremio poklon pakete make up proizvoda.

dsc_2618

Nagradne igre i zabava za najmlađe upotpunili su ovaj dan posvećen ljepoti. Ali, tu iznenađenjima nije kraj! Do 6.11. sve kupce u dm prodavnicama očekuje 25% popusta na odabrane proizvode dekorativne i kozmetike za njegu lica, a 5.11. dm poklanja –10% na ukupnu kupovinu.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 500 zaposlenika i 62 prodavnice u 37 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender