22. 10. 2020.
Hrvati u Splitu napali srpske reprezentativce

Hrvati u Splitu napali srpske reprezentativce

Hrvati u Splitu napali srpske reprezentativce

Nekoliko srpskih takmičara je tokom mitinga u Solinu izbjeglo ozbiljan fizički napad, pišu Večernje novosti. Sve se desilo u subotu na parkingu u Splitu, kad se grupa strijelaca iz Srbije u kojoj su bili Damir Mikec, Duško Petrov, Zoran Vujić, Srđan Jovanović i hrvatski reprezentativac Uroš Kačavenda vraćala sa večere.

“Kad smo na parkingu prošli kraj sedmorice mladića, krenuli su za nama. Kad smo ušli u automobil, potrčali i su, počeli da viču, prete i stigli su nas. Pokušavali su da otvore svaka vrata, izvuku nas napolje, udarali su po automobilu. Na sreću uspeo sam brzo da upalim automobil, a posle su još pedesetak metara trčali za nama. Ne znam kako su prepoznali da smo iz Srbije, jer nismo imali beogradske tablice, možda po nalepnici za registraciju na staklu. Za dlaku smo izbegli napad. Bitno je da smo prošli bez povreda, ali svi smo bili vrlo uznemireni“, opisao je Mikec drugog dana 14. mitinga “Salona open” ponovo, kao u subotu, ostvario ubjedljivu pobjedu vazdušnim pištoljem.

Sem njega, od srpskih takmičara strijelaca medaljom se juče okitila i Brankica Zarić, i to bronzanom, takođe pucajući iz pištolja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender