19. 06. 2021.
Aleksandar Kolarov za Kontakt: Najbitnije je da se čovjek vrati kući svojoj ženi

Aleksandar Kolarov za Kontakt: Najbitnije je da se čovjek vrati kući svojoj ženi

Aleksandar Kolarov za Kontakt: Najbitnije je da se čovjek vrati kući svojoj ženi

Aleksandar Kolarov je pjevač benda Voodoo Mojo. Oni su nedavno predstavili pjesmu i spot pod nazivom “Gospođe”, pa je Aleksandar svratio na Kontakt radio da se malo ispričamo.

Jel’ ‘ladno vani?

Nije, dobro je sad.

Objavili ste novi spot i pjesmu. O čemu se radi?

Pjesma je snimljena proljetos, spot je sniman ljetos. Sad kada je završena postprodukcija i produkcija onda smo objavili i jedno i drugo odmah. Spot je sniman u režiji “Bulevar produkcije” u sklopu nagrade koju smo dobili na “Peckham live stage-u”. Pjesma je snimana od strane u studiju Ninoslava Dobrijevića. Uglavnom, mi smo zadovoljni kako je to sve prošlo i nakon objave vidjeli smo da je dosta dobro primljeno kod ljudi.

O čemu govore pjesma i spot?

Radi se o radnom čovjeku koji čitav dan radi i onda dođe kući i iz svog sivila posmatra kako žive ovi selebritiji kojima nas bombarduju s televizora. Onda on ode u grad, malo popije i počnu da mu se priviđaju neke žene koje ga odvode i provode kroz neke snove i na kraju kada se osvijesti vraća se svojoj kući i svojoj ženi. Poenta je da čovjek treba da bude zadovoljan onim što ima, samo smo mi to prikazali da malo šaljiv način. U suštini spot prati tematiku teksta na šaljiv način.

Znači, najbitnije je da se čovjek vrati kući svojoj ženi?

Da, najbitnije od svega.

Spremate turneju i to u inostranstvu?

Jeste. Idemo sad u Švajcarsku. Već 25. novembra imamo svirku u Cirihu. Svirka je humanitarna, a sve organizuje društvo iz Švajcarske “You for life.” Oni svaki mjesec organizuju svirke i prikupljaju pare za one kojima je baš neophodno. Mi imamo i par svirki poslije toga tako da je to neka mini turneja, a onda se vraćamo u Banjaluku i nastavljamo sa autorskim radom i potrudićemo se da ispoštujemo svoj plan

Da li to znači da se sprema novi album?

Pjesme već stoje na lageru samo treba da ih razradimo dobro i da vidimo šta je sljedeće. Plan je da „izbacujemo“ jednu po jednu pjesmu pa ćemo onda, kada se to nakupi, složiti u jedan album.

Da li možemo definisati žanr koji vi svirate?

Šta ja znam. Kada smo počeli raditi kavere to je bio fank-bluz. Na početku smo imali i klavijaturistu, a sada kada ga nema, to je više neki prog-rok sa nekim konturama fanka ako se može tako reći. Nije konkretno. Koketiraćemo i sa drugim žanrovima pa ćemo vidjeti na kraju šta će ispasti.

Imate li svirki u Banjaluci? Bliži se i nova godine, vrijeme za tezge?

Da, biće i Zimzograd. Svirki će biti, samo ne znamo kad i šta. Sad nam je bitno da odradimo Švajcarsku , a kada se vratimo sigurno ćemo započeti svirke u Banjaluci i okolnim gradovima.

Vaš bend je i na AMUS listi? Koliko dugo ste tu i da li imate išta od tantijema?

Mi smo tek krenuli s tim. Ne mogu puno o tome da pričam jer nisam upućen, znam da je situacija nezgodna za mnoge bendove jer im vrijeme uzima to što moraju da rade kaver svirke da bi nešto zaradili, da bi platili spot ili snimanje autorske pjesme i onda automatski moraju više vremena odvojiti za kaver svirke nego za autorski rad. Dok god ne stanete na svoje noge autorskim radom nema velike vajde od toga.

Koliko otprilike košta da se snimi pjesma, da se iznajmi studio, da se to izmontira? Koliko košta spot, jer izgleda da bez spota danas nema ništa?

Pa „fino“ košta. Treba da se odradi par svirki da bi se prikupila sredstva za snimanje pjesme a pogotovo za spot. A da ne pričam o marketingu, CD-ovima, majicama i slično . Dosta košta i kod nas je dosta nezahvalno ali evo mi ćemo se potruditi da napravimo od ovog svašta nešto i nadamo se da ćemo uspjeti.

Šta ti je fudbaler Aleksadar Kolarov?

Mi smo rod. On je iz Srema, ja sam iz Bačke.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender