19. 09. 2020.
Na “eBayu” prodaje kamen iz Piramide Sunca (FOTO)

Na “eBayu” prodaje kamen iz Piramide Sunca (FOTO)

Na “eBayu” prodaje kamen iz Piramide Sunca (FOTO)

Stranica za prodaju putem interneta “eBay” pravi je rudnik predmeta za svakodnevnu upotrebu, kao i onih koji zanimaju kolekcionare. Na ovoj stranici možete da pronađete sve i svašta, od igle do lokomotive, pa čak i kamen iz bosanskohercegovačke Piramide Sunca.

Da, dobro ste pročitali, “kamen iz Piramide Sunca”. Piramida Sunca je, prema tvrdnjama Semira Osmanagića, najveća bosanska piramida, koja se nalazi u blizini Visokog. Kako Osmanagić tvrdi, nedaleko od Visokog se nalazi više piramida, a Piramida Sunca je zapravo brdo Visočica, i prva je takve vrste u Evropi.

Pored ove, navodno, postoje i Piramida Mjeseca (brdo Plješevica) i Piramida Bosanskog Zmaja koja se nalazi desno od Piramide Mjeseca. Istraživanja o navodima Osmanagića su u toku, a mnogi domaći i strani stručnjaci su odbacili teoriju o Bosanskim piramidama.

Bilo kako bilo, jedan korisnik “eBaya” se dosjetio da bi mogao da postoji neko ko vjeruje u Osmanagićevu teoriju i želio bi da ima bar jedan mali dio Piramide Sunca. Tako je na ovoj stranici ponudio kamen iskopan na brdu Visočica, a cijena je prava sitnica za prave kolekcionare i iznosi samo 50 američkih dolara. Uz to, prodavač navodi da bi ovaj “artikl” dostavio širom svijeta, a troškovi dostave su uključeni u cijenu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender