24. 09. 2020.
Italija: Izvučeno 29 tijela, završena spasilačka operacija

Italija: Izvučeno 29 tijela, završena spasilačka operacija

Italija: Izvučeno 29 tijela, završena spasilačka operacija

Broj mrtvih nakon udara lavine na hotel “Rigopijano” u centralnoj Italiji povećan je na 29, nakon što su spasioci pronašli još dva tijela. Televizija “Rai news 24” javila je da su spasilačke operacije završene. Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživjelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu.

Snijeg na putu sprečio je brojne goste da napuste hotel prije nego što je došlo do tragedije. AFP je 24. januara prenio da je još šest tijela izvučeno iz hotela, dok se za 17 nestalih osoba još traga.

Francuska agencija navela je tada da je povrđeno da je 12 osoba smrtno nastradalo nakon što se lavina obrušila na hotel “Rigopiano” u planinama centralne Italije, prenosi AFP.

Italijanske vlasti, u međuvremenu, istražuju niz događaja koji su doveli da nesreće kako bi utvrdili da li je tragedija mogla da se spriječi. U petak su spasoci izvukli nekoliko preživjelih iz ruševina hotela, koji su opisali kako su proveli stravičnih 48 sati zarobljeni u mraku i hladnoći ostataka hotela, jedući snijeg kako bi utolili žeđ.

Lavina je pogodila hotel snagom ravnom onoj kojom bi 4.000 kamiona punom brzinom udarili u zgradu, navodi francuska agencija. Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snježnim padavinama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender