26. 10. 2020.
Pas svaki dan posjećuje grob svog vlasnika (VIDEO)

Pas svaki dan posjećuje grob svog vlasnika (VIDEO)

Pas svaki dan posjećuje grob svog vlasnika (VIDEO)

Slika psića koji na sahrani stoji odmah pored kovčega u kojem je sahranjen njegov vlasnik, obišla je svijet i dirnula srca širom planete.

Iako je njegov vlasnik Mehmet Ilhan umro i sahranjen je, ljubav koju ovaj ljubimac ima prema njemu još uvijek je snažna. Tokom sahrane, psić zvani Česur, išao je za povorkom do groblja gdje je na posljednji počinak ispratio svog druga. Česur je sada kod sina preminulog Ilhana, ali se još nije navikao na život bez Mehmeta.

On svakog dana prošeta do groblja i provede sate stojeći na mjestu gdje je sahranjen njegov stari vlasnik, prenosi “Mirror”. “Moj otac je bio nepokretan mnogo godina. Prije dvije godine je usvojio Česura da mu pravi društvo”, rekao je Ali Ilhan, sin preminulog Mehmeta.

“Volio je tog psa i posvećivao mu mnogo pažnje. Mislim da je Česur veoma tužan zbog njegove smrti i da mu nedostaje. Na sahrani ni milimetra nije želio da se pomakne od kovčega, a onda nas je pratio do groblja gdje je stajao dok moj otac nije pokopan”, dodao je sadašnji Česurov vlasnik.

“Sada svaki dan posjećuje njegov grob zato što ne može da se navikne na njegovo odsustvo”, zaključio je Ali.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender