23. 09. 2020.
Pisanje rukom pozitivno utiče na ljudski mozak

Pisanje rukom pozitivno utiče na ljudski mozak

Šta o vašoj ličnosti otkriva način na koji pišete

Grafologija je nauka koja na osnovu analize rukopisa otkriva karakteristike vaše ličnosti, a način na koji pišete može da ukazuje na više od 5.000 različitih osobina.

Ekstrovertne osobe imaju tendenciju da pišu velikim slovima, dok stidljivi, introvertni tipovi najčešće pišu malim slovima. Ako su vaša slova prosječne veličine, to pokazuje sposobnost da se usredsredite i koncentrišete.

Naučnici tvrde da osobe koje ostavljaju previše prostora između reijči uživaju slobodu i nezavisnost, dok one koje prave mali razmak između slova vole društvo drugih. Ako su vaše riječi totalno izmiješane, to pokazuje da ste namjetljivi ili volite gužvu.

Pritiskanje olovkom dok pišete ukazuje na napetost i ljutnju, dok pisanje s blagim pritiskom na papir pokazuje znak predanosti. To bi trebalo da znači da ste empatični i osjetljivi.

Ako je tačka na malom slovu „i“ najčešće visoko iznad slova, imate aktivnu maštu. Ukoliko tačku na „i“ stavljate odmah iznad, to je znak organizovanosti i detaljne orijentisanosti uma. Ako vam je tačka na slovu „i“ na lijevoj strani, znači da oklevate, a ako umjesto tačke stavljate krug, znači da ste razigrani i pomalo detinjasti.

Ako su vam slova nakrivljena na desnu stranu, znači da vam prijaju nova poznanstva, dok slova nakrivljena na lijevu stranu pokazuju rezervisanost.

Oni koji prave široku petlju kod pisanog latiničnog slova „l“ opušteni su i spontani, dok uska petlja znači da su osobe često napete i suzdržavaju se od velikih koraka u životu.

Zaobljena slova ukazuju na kreativnost i umjetničku sposobnost, dok su uska slova s oštrim vrhovima znak ambicioznosti.

I brzina pisanja govori o vašoj ličnosti. Ako pišete brzo, vrlo je vjerovatno da ste nestrpljivi i ne volite da gubite vrijeme, dok sporo pisanje znači da ste metodični.

Izvor: RTS, The Digital Reader

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender