27. 09. 2020.
Tramp ne voli Melaniju?

Tramp ne voli Melaniju?

Tramp ne voli Melaniju?

Brojni su primjeri s inauguracije ukazuju na posve čudan odnos Donalda prema Melaniji. Stručnjakinja za govor tijela u tom odnosu ne vidi toplinu, kao ni pravu ljubav i saosjećanje.

Kako tvrdi stručnjakinja za govor tijela, koja je analizirala ponašanje Trumpovih na inauguraciji, Melania Trump je tek ‘predmet’ njezinom suprugu. Mnogi su primijetili očitu hladnoću u odnosu između Donalda i Melanije, posebice u usporedbi s Obamama.

– Melania je za Trumpa samo predmet, objekat. Ne vidim baš nikakvu toplinu, kao ni pravu ljubav i saosjećanje u tom odnosu – rekla je Susan Constantine, stručnjakinja za govor tijela koja je obučavala zaposlenike u američkim državnim kancelarijama i neke vrhunske advokate, javlja Independent.

Uprkos njihovom bliskom plesu na inauguracijskom balu, druga stručnjakinja za govor tijela, Patti Wood, kazala je da način njihovog plesa ukazuje na neuravnotežen odnos.

– Predsjednik ju je na seksualni način stalno privlačio sebi na način da se dodiruju u području kukova, dok se Melanija cijelo vrijeme pokušavala udaljiti, čime je ukazala da se ne želi ‘spojiti s njim kao partnerom’ – kazala je Patti Wood.

Drugi primjer koji je zadobio još više pažnje dogodio se uoči početka inauguracije.

– Interesatno je da je Trump sam izašao iz auta, popeo se stepenicama i krenuo rukovati s Obamama, umjesto da je prvo pomogao svojoj supruzi da izađe iz automobila, ili da je pričeka da sama izađe, ili čak da uopšte baci pogled dolazi li – kazala je Patti Wood.

Mnogi smatraju da se za njih dvoje, kada to ne bi znali, nikada ne bi reklo da su oženjeni.

Mnogi su tada špekulirali da zgranuti izraz lica Michelle Obama na stepenicama nije bio zbog poklona koji je dobila od Melanije, već je bila reakcija na Trumpov nedostatak manira prema svojoj supruzi, piše Daily Mail.

Nakon što je Trump pozdravio Obame, dva para su se nasmijala kamerama. No, tada Trump ulazi u Bijelu kuću i to ponovno sam i ostavljajući Melaniju da ju u kuću uvedu Obame.

Inače, tipičan obrazac ponašanja je da budući predsjednik uzme za ruku Prvu damu, te je vodi po stepenicama do predsjednika u odlasku i njegove supruge.

Na taj način su to prije učinili i Obame 2009. godine…

George W. Bush sa suprugom 2001. godine,

te Bill i Hillary Clinton 1993. godine.

Ali, ni tu nije kraj Trumpovomg čudnog odnosa sa suprugom.

Naime, kasnije, uoči same svečanosti zakletve, televizijske kamere uhvatile su Trumpa kako daje letimičan pozdrav supruzi dok mu se pridružila na pozornici. Za razliku od njega, Barack Obama je toplo pozdravio Michelle.

(24sata.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender