25. 09. 2020.
Mogu li poze u seksu odrediti spol djeteta?

Mogu li poze u seksu odrediti spol djeteta?

Mogu li poze u seksu odrediti spol djeteta?

Iako čudno zvuči, mnogi naučnici tvrde da pravo vrijeme i položaj tokom seksa mogu uticati na spol djeteta.

Prenosimo vam teorije koje nastoje objasniti ovu tvrdnju a mogu se naći na brojnim forumima pa čak i naučnim portalima u kojima se obraćaju ginekolozi sa ovakvim tvrdnjama.

Spermatozoidi koji nose Y hromosom, koji određuje muški spol, manji su i zato se brže kreću od spermatozoida koji nose X hromosom, ali zato su i manje izdržljivi od ženskih spermatozoida. Dakle, prema jednoj teoriji, ako pokušavate začeti dječaka, trebate voditi ljubav u psećoj pozi – tako će sperma dospjeti bliže cerviksu, a brži muški spermatozoidi prvi će prodrijeti u jajnu stanicu.

Ipak, određeni broj stručnjaka tvrdi da su dokazi koji potkrjepljuju ovu teoriju prilično slabi. Prema mišljenju jednog dijela naučnika, vrijeme seksualnog odnosa mnogo je preciznija odrednica spola djeteta. Naime, ako želite dječaka, prvi dan ovulacije idealno je vrijeme za seksualne odnose jer je tada olakšano prodiranje bržih Y spermatozoida u jajnu stanicu.

Ali, ako želite djevojčicu, vodite ljubav nekoliko dana prije ovulacije, jer se X spermatozoidi, budući da su otporniji, mogu zadržati u organizmu do sazrijevanja jajne stanice. Iako nijedna od ovih teorija nije potkrijepljena dovoljno čvrstim naučnim dokazima, vrijedi pokušati! Iako, na kraju dana, ipak nije ni bitno kojeg je spola zar ne? Ali, sigurno vam neće škoditi, pa makar studije radi.

Da stvar ide u još veću krajnost pokazuju priručnici u kojima slijedi uputstvo kako da napravite dječaka ili djevojčicu. Primjer jednog takvog priručnika vam prenosimo u potpunosti:

Kako začeti curicu

Ukoliko želite začeti curicu, moraćete produbiti prodiranje spermija. X spermiji su puno izdržljiviji te im treba više vremena kako bi došli do jajašca, zato će na dugom putu oni opstati, dok Y spermiji takav put neće izdržati. Stoga pokušajte da muškarčev orgazam bude što dalje od vrata maternice.

Seksualne poze koje su najbolje za dobivanje curice, su misionarski i sjedeći položaj u kojem par omota noge jedan oko drugog. Ovakve poze neće dopustiti duboku penetraciju, te mogućnost ostvarivanje željenog rezultata povećati.

Kako začeti dječaka

Zbog slabe izdržljivosti Y spermija, potreban je položaj koji dopušta duboku penetraciju. Ukoliko želite začeti dječaka, muškarčev orgazam treba biti što bliže vratu maternice. Na taj način će se smanjiti količina vremena, potrebna da Y spermij stigne do jajne stanice.

Položaji koji će omogućiti začeće dječaka su položaji u kojima žena dominira. To su položaji u kojima je žena na vrhu, te može kontrolirati koliko duboko penis može ući. U trenutku muškarčevog orgazma, žena bi trebala omogućiti da je penis što dublje unutra.

Još jedna bitna stvar koju ne smijete zaboraviti, je ta da žena treba doživjeti orgazam prije muškarca. To će promijeniti pH u blizini vrata maternice, što odgovara Y spermiju, i naravno obrnuto vrijedi, ako želite imati curicu.

Uz ovakva pojašnjenja pravljenje djece izgleda kao prava nauka. Ali ne brinite, vi se držite prostog seksualnog odnosa i kockajte se sa spolom djeteta.

(mojKontakt)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender