26. 10. 2020.
Kafedžija u Bileći ubijen iz osvete?

Kafedžija u Bileći ubijen iz osvete?

Kafedžija u Bileći ubijen iz osvete?

Miljan Vujović, koji je u bjekstvu, organizovao je otmicu vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića kako bi mu se osvetio, jer je čuo da je kafedžija naručio njegovo ubistvo. Plan je bio da ga zastraše, ali se tokom otmice Bajčetić opirao pa je likvidiran, saznaje “Glas Srpske”.

Prema naredbi o sprovođenju istrage u ovom slučaju, Vujović je za pomoć u svom planu uzeo osumnjičenog Srđana Dendu, Đorđa Radmilovića te bivšeg policajca MUP-a RS Dragana Šarenca, koji su pritvoreni. Sa njima je učestvovala i još jedna nepoznata osoba. U ovom slučaju, zbog pomaganja hapšen je i Stojan Nosović, ali je pušten nakon ispitivanja. Šta se sve i kako dešavalo u svom iskazu datom u Republičkom tužilaštvu RS ispričao je osumnjičeni Radmilović.

Prema njegovim riječima, Bajčetić i Vujović su se sukobili u vezi sa licitacijom za hotel u Gacku.

– Nakon tog sukoba čuo sam da je Bajčetić naručio likvidaciju Vujovića zbog sumnje da mu je on zapalio vozilo. Vujović je za to saznao pa je isplanirao otmicu kako bi ga zaplašio. Nisam znao da će Bajčetić biti ubijen – rekao je Radmilović.

Prema njegovim riječima, Vujović je njemu i ostalima rekao “da treba da otmu Peru kako bi mu dao do znanja da zna da je naručio njegovo ubistvo, te da ga ispita ko je sve u to uključen”. Plan je bio da Vujović zaprijeti da će ako se njemu nešto desi, isto će se desiti i Bajčetićevoj porodici.

Plan otmice je navodno osmišljen u blizini napuštene kuće Stojana Nosovića.

– Na poziv Vujovića otišao sam tamo i boravio tri dana prije ubistva zajedno sa Dendom, Bjelicom i meni nepoznatom osobom. U tom periodu dolazio je i Vujović i donio crne vezice, katance, lance i rotaciona policijska svjetla te četiri kombinezona na kojima je pisalo “SIPAR”. Taj, meni nepoznati lik, je sprejom precrtao “R” pa je ostalo samo “SIPA”. Cilj je bio da obuku kombinezone i koriste rotaciona svjetla da Bajčetić pomisli da ga zaustavlja policija – ispričao je Radmilović.

Dodao je da planirano da Bajčetić bude otet na putu od Bileće do Trebinja kojim je trebalo da prođe 19. septembra.

– Plan je bio da Vujović i ono meni nepoznato lice idu jednim vozilom i popriječe put Bajčetiću uz paljenje rotacionih svjetala, a da iza njega idemo Denda i ja da bismo mu presjekli odstupnicu – pojasnio je Radmilović istražiocima u tužilaštvu.

Istakao je da tog dana Bajčetić nije naišao tim putem, a Vujović je dobio informaciju da je ostao u Bileći.

Prema njegovoj priči, tada su Vujović i njegov saučesnik, kojeg ne poznaje, promijenili plan i otišli u Bileću, gdje su sačekali Bajčetića ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kad je izašao na silu su pokušali da ga uguraju u drugo vozilo, ali se on opirao i tom prilikom jedan od osumnjičenih je ispalio hitac iz oružja i usmrtio Bajčetića. Napadači su tada pobjegli.

Žalba

Advokat osumnjičenog Srđana Dende, Vladimir Raosavljević najavio je žalbu na pritvaranje njegovog klijenta, jer smatra da on nije počinio djelo za koje ga tužilaštvo tereti.

– Prema tužilaštvu, on je trebalo da učestvuje u otmici Petra Bajčetića na putu od Bileće do Trebinja, ali do te otmice nije došlo. Sud je prilikom određivanja pritvora Dendi stavio na teret samo pokušaj otmice, a naveo da tužilaštvo nije dokazalo da on ima veze sa ubistvom. U ovakvim slučajevima osumnjičeni može biti oslobođen, jer nije ni izvršio djelo za koje ga terete – rekao je Raosavljević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender