28. 09. 2020.
Migranti u Obrenovcu napali majku sa bebom

Migranti u Obrenovcu napali majku sa bebom

Migranti u Obrenovcu napali majku sa bebom

U Obrenovcu, kod Beograda, grupa migranata napala je mladu majku Anu Blažić, kojoj su pokušali da otmu kolica sa bebom, javio je “Blic”.

Prema riječima njenog brata, incident se desio juče u Nemanjinoj ulici, gdje je šetala Ana sa svojom bebom i dvoje njegove djece.

“U Nemanjinoj ulici su je napali azilanti, pokušali su da joj otmu kolica, ali je nekako uspela da se odbrani od njih. Jedan čovek koji je bio tu u blizini, pomogao joj je da ih otera”, izjavio je brat napadnute žene Predrag Velimirović za lokalnu televiziju.

On je dodao da su njegova djeca bila veoma uzrujana nakon ovog incidenta i da se plaše da izađu iz kuće. Slučaj je prijavljen policiji.

Predsjednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se incident odigrao ispred mjenjačnice koja je pokrivena video-nadzorom, te da su policija i tužilaštvo tražili snimak od vlasnika.

“Istraga će pokazati šta se tu zaista desilo i mi očekujemo njihovu brzu reakciju. Duboko smo razočarani postupkom ovih ljudi. Sve i da su je samo udarili, da nisu pokušali da joj uzmu dijete, nedopustivo je ovako uzvratiti na gostoprimstvo Obrenovčana, koji su ih, jer nemaju gdje, primili u svoj grad kada je napolju bilo minus 15 stepeni”, istakao je Čučković.

On je naveo da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poslao dodatne snage policije da kontrolišu šta se dešava u kampu, a ministar rada Aleksandar Vulin promijenio je režim kretanja migranata.

Migranti će unutar kampa imati hranu, vodu, lijekove i krevete, a oni koji žele moći će da svaki dan odu u Beograd u periodu od 10.00 do 17.00 časova, pod pratnjom i nadzorom policijskih brigada grada Beograda i neće imati nikakve potrebe da dolaze u kontakt sa lokalnim stanovništvom.

Prije dvije nedjelje u prihvatni centar u Obrenovcu premješteno je oko 200 migranata, koji su prethodno boravili u rasturenim barakama iza Glavne željezničke stanice u Beogradu.

(atv)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender