22. 09. 2020.
Ambasda SAD: Kršenje vladavine zakona

Ambasda SAD: Kršenje vladavine zakona

Pobuna u Senatu, demokrate bojkotuju Trampove ljude

Demokrate u američkom Senatu bojkotovale su glasanje odbora o dvojici kandidata koje je nominovao američki predsjednik Donald Tramp.

Bojkotovano je glasanje o odabiru Stivena Manuhina za ministra finansija i Toma Prajsa za ministra zdravlja.

Demokrate su navele da odlažu glasanje jer traže više informacija o Prajsovim dionicama u australijskoj medicinskoj kompaniji i navodima da je Manuhinova nekadašnja banka UanVest  koristila automatske potpise, što se kosi sa njegovom izjavom senatorima, prenosi Rojters.

U međuvremenu, demokratska senatorka u Odboru za pravosuđe Dijan Fajnstajn iz Kalifornije rekla je da će glasati protiv Trampovog kandidata za javnog tužioca, senatora Džefa Sešensa.

Ona objašnjava da ne može da pomiri nezavisnost koju iziskuje ta funkcija “sa pristrasnošću koju je taj kandidat pokazao”, prenosi AP, uz napomenu da je Sešens jedan od najranijih Trampovih podržavalaca.

Senatski Odbor za pravosuđe danas se sastaje radi glasanja o toj nominaciji.

Sešens tvrdi da nije učestvovao u sačinjavanju izvršne uredbe Bijele kuće o izbjeglicama i imigraciji, a u odgovoru senatoru iz Vermonta Patriku Liju s tim u vezi, napisao je da “ni on niti ijedan član njegovog osoblja nije imao ulogu u pisanju te uredbe”.

Izvor: Tanjug

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender