24. 10. 2020.
Supertrik kako oguliti kobasicu

Supertrik kako oguliti kobasicu

Supertrik kako oguliti kobasicu

Tvrdoglavim ovicima na kobasicama može se doskočiti – uz ovaj trik više nećete gubiti vrijeme na polagano guljenje već ćete odjednom moći oguliti kobasicu onoliko koliko želite.

Često nas od ukusnog komada mesa kobasice dijeli neposlušni omotnicu koji nikako ne uspijevamo lijepo oguliti. Zna to ponekad biti i vrlo iritantno. No uz ovaj trik više se nećete mučiti s tim.

Da bi kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo smočite svoje dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte dlanovima. Zarežite omotnicu. Povucite ga i trebali bi posve lagano oguliti kobasicu.

Neki savjetuju kobasicu samo kratko provući ispod vode. Možete i tako, ali kobasicu tada ponovno protrljajte rukama i potom zarežite. Ako su krajevi kobasice već odrezani biće dovoljno da samo povučete omotnicu i on će se već sam lagano odvajati od mesa.

Omotnica je jestiva ambalaža namirnice (npr. hrenovke). Sirovine za izradu omotnicu su: proteini sirutke, celuloza, želatina i drugi jestivi spojevi. Osim za hranu koriste se i za lijekove.

(24sata.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender