29. 09. 2020.
Apple će od ove godine proizvoditi iPhone u Indiji

Apple će od ove godine proizvoditi iPhone u Indiji

Apple će od ove godine proizvoditi iPhone u Indiji

Američki Apple će krenuti sa proizvodnjom iPhone u Indiji ove godine, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan funkcioner lokalne uprave u južnoj indijskoj državi Karnataka. Američki gigant nije potvrdio takav korak, ali je izvršni direktor Apple Tim Kuk rekao ove nedelje da kompanija namjerava “značajno da investira” u Indiji, gdje privredni uspon pruža dovoljno prilika za rast, prenosi agencija Frans pres.

“Imamo sporazum s Apple i očekujemo da će početi proizvodnju u Karnataki do kraja aprila”, rekao je za Frans pres Prijank Karge, ministar za informacione tehnologije i biotehnologiju te države. On je rekao da će u novom pogonu vjerovatno biti sklapani iPhone za domaće tržište. Apple ima samo dva odsto udjela na indijskom tržištu, daleko manje rivala Samsunga koji drži 23 odsto, prema istraživanju kompanije Kanalis.

Međutim, američka firma je prošle godine ima 48-odstotni udio u premijum sektoru, koji obuhvata prodaju telefona čija je cijena od 450 dolara naviše. Stručnjaci kažu da će lokalna proizvodnja smanjiti troškove kompanije i omogućiti niže cijene.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender