29. 10. 2020.
Banjaluka: Univerzitet bogatiji za 867 stručnih knjiga

Banjaluka: Univerzitet bogatiji za 867 stručnih knjiga

Banjaluka: Univerzitet bogatiji za 867 stručnih knjiga

Univerzitet u Banjaluci bogatiji je za 867 stručnih knjiga. Ova donacija Kompanije Elea iz Brčkog, vrijedna je više od 20 hiljada maraka.

Najnovija izdanja najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća, poput Oksforda, Kembridža, Harvarda, Springera od danas su dostupna studentima Univerziteta u Banjaluci.

– Najviše njih su u oblasti medicinskih, filozofskih nauka, ali i svih drugih naučnih disciplina, pojasnio je rektor Univerziteta u Banjaluci, Milan Mataruga.

Firma Elea bavi se uvozom stručne literature akademskog nivoa. Zato znaju šta je fakultetima potrebno i nedostaje.

– Podići ćemo nivo njihovog znanja da mogu da se bore i nose sa univerzitetima iz okruženja, kaže Senad Deronjić, direktor firme Elea iz Brčkog.

Radoslav Gajanin, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjaluci, navodi da je zahvaljujući dobroj saradnji izvršena nabavka značajnih pomagala, u provođenju praktičnog dijela nastave na Medicinskom fakultetu.

Ovo, poručuju, nije prva, ali ni posljednja saradnja. Posljednje izdanje “Hirurških principa” i “Hirurške patologije” , naročito će obradovati studente medicinskih nauka svih ciklusa, jer ovi primjerci koštaju oko 500 maraka.

(rtrs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender