01. 10. 2020.
Nestala Melanija: Prvu damu niko nije vidio već dvanaest dana

Nestala Melanija: Prvu damu niko nije vidio već dvanaest dana

Nestala Melanija: Prvu damu niko nije vidio već dvanaest dana

Od dolaska predsjednika Donalda Trampa, Zapadno krilo Bijele kuće nepresušan je izvor vijesti, ali Istočno krilo, namijenjeno Prvoj dami bukvalno je u mraku.

Prošlo je 12 dana otkako je javnost posljednji put vidjela Melaniju Tramp, koja je planirala da podijeli svoje vrijeme između Vašingtona i Njujorka, gdje njihov sin Baron završava školsku godinu.

Melanija se posljednji put pojavila u javnosti 21. januara, kad je prisustvovala post-inauguracijskoj molitvi u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu. Sljedećeg dana, na 12. godišnjicu braka predsjedničkog para, Melanija se vratila u Njujork.

“Prva dama zahvaljuje svima na divnoj dobrodošlici u Vašingtonu. Ona se vraća u Njujork zbog Baronove škole i narednih nedjelja pola vremena biće u Vašingtonu, a pola u Njujorku”, rekao je Melanijina portparolka.

Ona se od tada nije vratila u američki glavni grad, piše CNN. Uprkos raznim glasinama, portarolka je demantovala glasine da se Melanija više uopšte neće vraćati u Vašington i najavila je njeno potpuno preseljenje na kraju školske godine.

“Gospođa Tramp je počastvovana što može da služi zemlji i sudjeluje u aktivnostima Prve dame, koje su vrlo ozbiljne. Tek je kratko vrijeme prošlo od inauguracije, a ona će svoju ulogu ispuniti pragmatično i na jedinstven način, što je njoj i svojstveno”, izjavila je Melanijina savetnica, Stefani Vinston Volkof.

Za sada, bez aktivne Prve dame, tipične dužnosti u tom dijelu Bele kuće miruju i jedino gdje se vidi neka aktivnost je najava zapošljavanja osoblja od strane Donalda Trampa, dok se Melanija još nije prihvatil atog posla. Melanija još nije najavila uobičajeni “društveni raspored događanja”, kao ni “Vašingtonski kalendar”.

U ponedjeljak uveče, paparaci su novu Prvu damu uhvatili kako obavlja razne zadatke po Njujorku u pratnji sina. I tokom predizborne kampanje Melanija se rijetko i dozirano pojavljivala uz supruga.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender