26. 09. 2020.
Vujošević: Ne raduju me igre Zvezde u Evroligi

Vujošević: Ne raduju me igre Zvezde u Evroligi

Vujošević: Ne raduju me igre Zvezde u Evroligi

Bivši trener Partizana Duško Vujošević govorio je u intervjuu za “Novosti” o svom boravku u Francuskoj, ali i srpskoj košarci.

On je istakao da još uvijek nije odlučio da li će na kraju sezone napustiti Limož sa kojim ne bilježi sjajne rezultate ove sezone.
Limož je poslije 17 kola 12. na tabeli sa skorom 7-10 i u nastavku sezone će pokušati da se domogne plej-ofa.

“Do kraja sezone sigurno ostajem, boreći se svakodnevno da uradim što je moguće više u ovoj situaciji u kojoj se nalazim, koja je specifična i delikatna. S druge strane, ono što me podsjeća na rad u Srbiji, to je da u Limožu publika veoma voli košarku i razume se u nju. Ovo je grad košarke i to je ovde sport broj jedan. Male su šanse da ostanem i poslije ove sezone. Međutim, kada je u pitanju trenutni rad, to nema nikakve važnosti”, kaže Vujošević za ’Novosti’.

On se osvrnuo i na fantastična izdanja Crvene zvezde u Evroligi.

“Moram da kažem da Crvena zvezda igra stvarno dobro. To nije nešto što me raduje, ali to je činjenica. Čak i to što oni sad igraju tako dobro ne opravdava način na koji je ona uspostavljenja, uvođenjem UPPR, likvidacijom dugova, rušenjem Partizana, sprečavanjem sponzora da idu u Partizan i njihovim okretanjem prema Zvezdi, gdje je bio jako bitan uticaj politike, fuzijom dvaju klubova koja nije bila sasvim legalna, gdje su se sakupili tradicija i publika jednog kluba i infrastruktura drugog, što nije bilo urađeno pravno sasvim čisto. Sve ono što sam govorio da je velika zamjerka i mrlja na cijelu tu priču – ostaje”.

Nekadašnji trener moskovskog CSKA ističe i da Zvezda ima i veliki uticaj u Evroligi pošto joj često sude sudija iz ABA lige. Crveno-belima su ove sezone na četiri meča sudile sudije iz ABA lige i izgubila je tri puta, a u ostalim mečevima ima skor 11-5.

“Јedna od tajni ovako dobrih rezultata u Evroligi, koje niko nije očekivao, jeste izvanredna odbrana koja se zasniva na postojanju dva-tri “specijalca” koja čuvaju protivničke igrače “jedan na jedan” i čine nepotrebnim velike rotacije, što su svi u funkciji tima, i to se vidi naročito u napadu, gdje se dosta koristi unutrašnja igra, i što imaju sreću da učestvuju u lakšem takmičenju, jer je Јadranska liga, ipak, slabija nego što je bila ranijih godina i lakša od španskog prvenstva, turske ili VTB lige. Takođe, vidi se veliki uticaj kluba u Evroligi. Ove i prošle godine sudije iz Јadranske lige su najmanje petnaest puta sudile Zvezdi u Evroligi, što se Partizanu nikada nije dešavalo, i što pokazuje snagu kluba kada je u pitanju logistika. Sve to zajedno dovelo je do toga da igraju stvarno dobro i da su sebi obezbijedili veliku šansu”.

On je istakao i da Partizan nema šanse protiv Zvezde u ABA ligi.

“Јedini rezultat koji vrijedi je prvo mjesto. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Јadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumijem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana”, zaključio je Vujošević.

Izvor: B92, Novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender