20. 09. 2020.
Roditelji ne smiju doći: Opečeni irački dječak je sam u Americi

Roditelji ne smiju doći: Opečeni irački dječak je sam u Americi

Roditelji ne smiju doći: Opečeni irački dječak je sam u Americi

Teško opečenog iračkog dječačića koji u SAD-u čeka operaciju više ne mogu posjećivati roditelji jer je predsjednik Donald Trump uveo privremenu zabranu ulaska u SAD.

Teško opečenog iračkog dječačića koji u SAD-u čeka operaciju više ne mogu posjećivati roditelji jer je predsjednik Donald Trump uveo privremenu zabranu ulaska u SAD za muslimane iz sedam zemalja među kojima je i Irak.

Malom Dilbreenu bilo je tek 18 mjeseci kada je grijalica eksplodirala u izbjegličkom centru u Iraku i teško ga ozlijedila. Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Road to Peace, s porodicom je u oktobru prošle godine stigao u SAD gdje je već prošao nekoliko operacija.

Drugom djetetu dali ime Trump

No, nakon prve runde operacija, njegov otac morao se vratiti u Irak jer mu je supruga, Dilbreenova majka, bila pred porodom. Njihovo drugo dijete rođeno je 8. decembra, na dan kada je izabran Donald Trump i zbog toga su mu dali ime Trump. 

Prije nego što je novi predsjednik stupio na dužnost, obitelj se pokušala vratiti u SAD, ali dva puta im je odbijena viza za bebu, a do Božića su i vize  roditelja istekle, piše Independent.

Nakon Trumpove odluke, obitelj sada ne može zatražiti nove vize i doći dati podršku svom sinu. Carrie Schuchardt iz House of Peace rekla je kako je Dilbreeov slučaj velika tragedija.

Mogao bi izgubiti vid

– Želimo da dječak prođe sve operacije koje treba i da bude okružen ljudima koji ga vole. Za njega je pretraumatično to sve proživljavati bez roditelja.

Sada su mu dvije godine, a operaciju mora proći hitno, prije nego u potpunosti izgubi vid.

(24sata.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender