30. 09. 2020.
Đurić: Spremao se novi pogrom Srba na Kosmetu

Đurić: Spremao se novi pogrom Srba na Kosmetu

Đurić: Spremao se novi pogrom Srba na Kosmetu

Direktor Kancelarije Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da prištinske vlasti sve vrijeme pokušavaju da od komunalnog pitanja u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice učine inicijalnom kapislom za započinjanje sukoba.

“Traži se izmišljen povod, kao što je i 2004. godine izmišljen”, rekao je Đurić za Televiziju Pink.

On je poručio da će se Srbija usprotiviti takvom ponašanju i nastaviti da bude odlučna u svojim stavovima.

Đurić je rekao da gubitak povjerenja u predstavnike Prištine i posrednike posljedica svega šta se događalo na Kosovu.

“Јedna od ključnih posledica svega ovoga što se dešavalo je potpuni gubitak poverenja i u predstavnike Prištine i u predstavnike EU. Niko od predstavnika EU nije mogao da izađe i kaže da nije tačno nešto od onoga što je /premijer Aleksandar/ Vučić govorio u Raškoj, jer je sve tačno”, istakao je Đurić.

Prema njegovim riječima, ključna stvar briselskog sporazuma nije bilo kakvo komunalno pitanje, već je riječ o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

“Sad odjednom vidimo sve licemerje međunarodne zajednice. Četiri godine ništa se ne radi na stvaranju zajednice srpskih opština, a odjednom mora da se u pola dva noću u Prištini dogovara rešenje jednog komunalnog pitanja – pomjeranje jednog zida”, rekao je Đurić.

Srbija je prethodnih nekoliko dana bila meta ciničkog plana i intrige čiji je cilj da stvori političke preduslove za novi pogrom nad Srbima na Kosmetu, smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Dodaje, da je Srbija dobila rješenje za uređenje mosta koje je i sama htjela i predlagala.

Izvor: SRNA

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender