24. 09. 2020.
LŠ: Real srušio Sporting u završnici

LŠ: Real srušio Sporting u završnici

Real Madrid razmatra da napusti Primeru

Čelnici Real Madrida izuzetno su nezadovoljni ponašanjem i odlukama zvaničnika španske Primere zbog čega razmatraju i eventualno napuštanje.

Španski list As, koji je blizak dešavanjima u “kraljevskom klubu”, navodi da je Florentino Perez toliko frustriran odlaganjem utakmice sa Seltom, da najavljuje radikalne mjere.

Duel koji je trebalo da bude odigran u nedjelju uveče odložen je zbog loših vremenskih prilika u Vigu i oštećenja na stadionu.

Iz Reala su izrazili nezadovoljstvo i nerazumijevanje kako krov tribine nije saniran 36 sati prije meča ili zašto zvaničnici Primere nisu dozvolili odigravanje, uz zatvaranje nekih dijelova stadiona.

Takođe, šokirani su kategoričnim odbacivanjem ideje da se igra na neutralnom terenu, piše As. Osnovni problem jeste gust raspored izabranika Zinedina Zidana koji imaju veliku šansu da konačno trijumfuju u nacionalnom prvenstvu.

Peres je poveo raspravu da bi svugdje u Evropi utakmica bila organizovana negdje drugo, okrenuo se eventualnom istupanju iz Lige i predložio formiranju Evropske Superlige.

Ideja o ovom takmičenju nije nova – u 2012. je pokrenuta ideja, potom i inicijalni turnir koji se igra u predsezoni.

Najveći evropski fudbalski klubovi preko ljeta učestvuju u Međunarodnom kupu šampiona, ali je on obično organizovan na tlu Sjeverne Amerike, Kine i Australije, piše portal Sport1.

U Vigu na cijelu situaciju gledaju sa čuđenjem i nisu zadovoljni ponašanjem kolega iz Real Madrida.

Klub iz Galicije je očekivao više razumijevanja od Florentina Pereza jer stadion nije bio bezbjedan za održavanje utakmice.

“Niko iz cijele organizacije ne može da shvati kako Madriđani stavljaju odigravanje meča ispred bezbjednosti publike, uključujući i svojih navijača. O bezbjednosti igrača ne treba trošiti riječi“, španski list prenosi Seltin stav.

Najbolji primer zašto je moralo da dođe do odgađanja jeste situacija u Koruni, sjeverno od Viga, gdje je takođe otkazano gostovanje Betisa zbog urušavanja krova.

Popravka na ‘Riazoru’ nije bila izvodljiva za tri dana, kao na ‘Balaidosu’, gdje se čeka poboljšanje vremena da se krene sa radovima.

Izvor: N1

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender