29. 10. 2020.
Policajac-pjesnik iz Pala opjevao posao i kolege

Policajac-pjesnik iz Pala opjevao posao i kolege

Policajac-pjesnik iz Pala opjevao posao i kolege

Pisac u uniformi – tako Paljani zovu pripadnika MUP-a RS, Sašu Nikolića. Kada nije na dužnosti, piše knjige. Do sada ih je izdao šest, a sedma je u štampi.

Piše i poeziju i prozu. Teme su razne – zavičaj, porodica, pravoslavlje, izgradnji svetkovine u Drecelju… Vjerovali ili ne, i svoj dvodecenijski rad u paljanskoj policiji stavio je na papir. Opjevao je svakog kolegu.

“Pojedini su bili presrećni a ja, kad napišem pjesmu, dam da pročita, ako treba šta da se izmjeni, izmjenim, a onda sam ih zamolio da ih fotografišem da bi ispod bila i fotografija, evo vidite kako to izgleda, svi su pristali, čak štaviše, oni su mi i sponzorisali ovu knjigu”, kaže Saša Nikolić, policajac-pisac.

Prosto nevjerovatno, kao i to da je knjiga “Paljanska policija” ugledala i svoje drugo izdanje. Nikolić kaže da pisanjem samo želi da ostavi trag u vremenu. Naravno, tu je i podrška porodice. Supruga je recenzent a najstarija ćerka zadužena je za interpretaciju očevih stihova.

“Ništa ljepše od dječijeg plača, nacija se srpska tako jača, zato neka rađaju se djeca, svakog dana i svakog mjeseca”, recituje Nevena Nikolić.

“Što se tiče svake njegove knjige, ja sam njemu tu bila, možda neki presudni kritičar, da li je nešto dobro ili ne, ali isto tako što se tiče djece i on meni stvarno pomaže”, rekla je Gorica Nikolić, Sašina supruga.

Mnogi se začude kad čuju da je Saša i pjesnik jer ga znaju samo kao policajca. Za komšije je on uzoran suprug i otac četvoro djece. Može to sve zajedno, kaže policajac-pjesnik, priznajući da nema dileme kada je pisanje u pitanju.

“Ja inače uvijek više volim da pišem pjesme, nego prekršajne naloge”, uz osmijeh kaže Saša.

A nekad se mora i to jer tako dužnost nalaže. Ali i to ide bez problema jer u odbranu zakona uvijek kreće sa onim što nosi iz kuće.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender