19. 09. 2020.
Mihajlovićeva: Nikolić će snositi posljedice

Mihajlovićeva: Nikolić će snositi posljedice

Mihajlovićeva: Nikolić će snositi posljedice

Članica Predsjedništva SNS Zorana Mihajlović navela je da je veoma neodgovorno što se o kandidaturi Tomislava Nikolića za predsjednika saznalo iz medija.

Ona je u Kažiprstu navela da je veoma neodgovorno što se to dogodilo samo dan nakon što je Predsjedništvo odlučilo da će kandidat vladajuće koalicije na predsjedničkim izborima biti Aleksandar Vučić, iako je rekao da nema namjeru da bude protivnik Vučiću.

“Mi ovde pričamo o predsedniku republike. Ovo utiče na stabilnost države. On je još uvek predsednik, jasno je da je SNS dala svoj predlog i mislim da je neozbiljno da članovi kabineta predsednika šalju poruku medijima“, navela je ona.

Kako kaže, danas je kratko razgovarala sa aktuelnim premijerom Aleksandrom Vučićem koji “nije bio naročito raspoložen“.

Ponovila je da je “ovde u pitanju Srbija“ i da neće biti “nikakve trgovine između Vučića i Nikolića“.

“SNS je jednoglasno donela odluku. Dan nakon toga imamo ovo. Nije to način. Mislim da Vučić ne treba da odustaje, a ako na to razmišlja, ja ga pozivam da ne pristaje ni na kakvu trgovinu“, dodala je ona.

Mihajlovićeva je naglasila da je SNS željela kandidata koji može da pobijedi u prvom krugu.

“Ukoliko se Nikolić kandiduje, on na taj način bira između odgovorne politike, bira između stabilnosti i krize i destabilizacije. SNS neće reći riječ protiv Nikolića, ali moramo da idemo naprijed“, navela je ona.

Kako kaže, SNS je jedna velika i odgovorna politička partija koja daje punu podršku Vučiću, a “onda sa druge strane imamo Nikolića koji želi da se kandiduje“.

“Sve vreme pokušavamo na korektan način da razgovaramo, mi hoćemo da idemo napred. Najviše građana ima poverenje u Vučića. Nikolić ide protiv sopstvene stranke, protiv građana koji bi da idu za ovu politiku“, rekla je ona.

Na pitanje da li SNS ima problem podjele u stranci, Mihajlovićeva navodi da joj “nije jasno kako je to zaključeno“.

“Predsednik SNS je Vučić, svi odbori, sem možda odbora u Kragujevu su za njega. Vi kažete da je to podela, ja to ne vidim, tih podela nema“, navodi ona.

Dodala je i da živimo u vrijemenu od prije pet godina, govorilo bi se o Nikoliću kao kandidatu.

Kaže i da se o parlamentarnim izborima nije razgovaralo i na kraju dodaje da je Tomislav Nikolić poslao jasnu poruku, ali i da će sam snositi posljedice.

“Svakako da ne može da pobedi“, zaključila je ona.

(NN/b92.net)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender