25. 09. 2020.
Pretukao nastavnika zbog sinovog keca

Pretukao nastavnika zbog sinovog keca

Pretukao nastavnika zbog sinovog keca

Nastavnik likovnog iz Osnovne škole Vladimir Pavlović u Čapljini završio je u Centru urgentne medicine SKB-a Mostar nakon što ga je pretukao roditelj učenika ove škole.

Kako “Faktor” nezvanično saznaje, nasilnik je Dominik Lubina, predsjednik Kik-boks kluba “Sensei”, inače čapljinski zubar i predsjednik Sportskog saveza opštine Čapljina.

U školi je za pomenuti portal potvrđeno da je on fizički napao i pretukao nastavnika likovne kulture Gratisa Ferenca zbog jedinice koju je nastavnik dan ranije dao njegovom sinu.

Napad se, navodno, dogodio u prostorijama škole u 8.05 sati, a nastavnik je, prema prvim informacijama, zadobio teške povrede glave. On je odmah prebačen u mostarsku bolnicu, a slučaj je istovremeno prijavljen čapljinskoj policiji.

Nastavnik je dobio žestoke batine zbog kojih se uopšte nije mogao sjetiti šta se zapravo dogodilo, navode u školi.

“Ne znamo šta se desilo sa ocem učenika, policija je dolazila, a mi još čekamo vijesti o kolegi”, rekli su za “Faktor” u školi i potvrdili da je do incidenta došlo zbog jedinice.

Iz Sveučilišne Kliničke Bolnice Mostar potvrdili su da je pacijent u jutarnjim satima primljen na odjeljenje CUM-a, ali za sada nemaju informaciju o stepenu povreda.

U MUP-u HNK tvrde da im slučaj još nije prijavljen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender